Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Tvarožník s čokoládou a slivkovým lekvárom

Stále obľúbený a žiadaný zákazníkmi Vyskúšajte rôzne verzie tvarožníka od Zeelandie: - svetlý s tvarohom a lekvárom, - v podobe torty s tvarohom a orechami, - klasický s tvarohom obohatený o čokoládovú náplň a slivkový lekvár. Proste tvarožník na každý deň inak.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 1 000 g Mamas Pie
280 g Zela Delikates
80 g voda
50 g kakaový prášok
Tvarohová náplň: 1 200 g Tvarohová náplň HIT Zeelandia
Čokoládová náplň: 600 g Corra čokoládová
Slivková náplň: 300 g ON Slivkový lekvár Premium s jablkami

Technologický postup

Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti do spojenia hmoty. 900 g cesta rozvaľkáme na plech o rozmere 30 x 40 cm, ktorý sme si vystriekali s Carlex sprejom. Zvyšné cesto dáme stuhnúť do mrazničky.

Náplne: Na rozvaľkané cesto natrieme najprv tvarohovú náplň a potom v druhej vrstve Corru čokoládovú. Slivkový lekvár nanesieme v pásikoch (po celej ploche rezu) cez drezírovacie vrecko. Na povrch nastrúhame cesto, ktoré sme si uložili do mrazničky. Pečieme pri 180 °C  cca 45 – 50 minút. 

Dodatočné informácie

pre 1 tvarožník o rozmere 30 x 40 cm á 2 900 g

Tvarožník s čokoládou a slivkovým lekvárom