

Tvarožník s čokoládou a slivkovým lekvárom
Tvarožník s čokoládou a slivkovým lekvárom
Stále obľúbený a žiadaný zákazníkmi Vyskúšajte rôzne verzie tvarožníka od Zeelandie: - svetlý s tvarohom a lekvárom, - v podobe torty s tvarohom a orechami, - klasický s tvarohom obohatený o čokoládovú náplň a slivkový lekvár. Proste tvarožník na každý deň inak.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 1 000 | g | Mamas Pie |
280 | g | Zela Delikates | |
80 | g | voda | |
50 | g | kakaový prášok | |
Tvarohová náplň: | 1 200 | g | Tvarohová náplň HIT Zeelandia |
Čokoládová náplň: | 600 | g | Corra čokoládová |
Slivková náplň: | 300 | g | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami |
Technologický postup
Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti do spojenia hmoty. 900 g cesta rozvaľkáme na plech o rozmere 30 x 40 cm, ktorý sme si vystriekali s Carlex sprejom. Zvyšné cesto dáme stuhnúť do mrazničky.
Náplne: Na rozvaľkané cesto natrieme najprv tvarohovú náplň a potom v druhej vrstve Corru čokoládovú. Slivkový lekvár nanesieme v pásikoch (po celej ploche rezu) cez drezírovacie vrecko. Na povrch nastrúhame cesto, ktoré sme si uložili do mrazničky. Pečieme pri 180 °C cca 45 – 50 minút.
Dodatočné informácie
pre 1 tvarožník o rozmere 30 x 40 cm á 2 900 g
