

Maková torta Velvet Lemon cake Ø 24 cm
Maková torta Velvet Lemon cake Ø 24 cm
• Šťavnatý korpus s kúskami citrónovej dužiny • Vďaka prídavku premium makovej náplne do korpusu získate exkluzívny vzhľad torty • Na dozdobenie je použitá novinka želé Galaretka, v zaujímavej kombinácii so slivkovým lekvárom premium • Úžasné dozdobenie a skvelá kombinácia chutí pre túto sezónu
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 650 | g | Velvet Fantasy Lemon Cake |
160 | g | Tek. vaječná melanž | |
150 | g | rastlinný olej | |
180 | g | voda | |
70 | g | Plnka maková Premium | |
Náplň: | 290 | g | KEN Cream cheese |
860 | g | KEN Presto | |
150 | g | Jogurtová náplň term. Zeelandia | |
50 | g | ZeelaFix | |
Dozdobenie: | 60 | g | Galaretka neutrál |
300 | g | voda | |
120 | g | Slivkový lekvár Premium s jablkami | |
Technologický postup
Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Cesto rozdelíme na polovicu a pečieme v dvoch okrúhlych formách Ø 24 cm pri teplote 170 °C – 180 °C cca 25 minút.
Náplň: Všetky suroviny na náplň spolu vyšľaháme do krémovej konzistencie. Časť pripraveného krému si odložíme na obtretie torty. Na prvý korpus nanesieme cca polovicu pripraveného krému, prikryjeme druhým korpusom a nanesieme zvyšok krému.
Tortu obtrieme dohladka a dáme vychladiť.
Dozdobenie: Na ozdobu si pripravíme slivkovo–želatínovú vrstvu a to tak, že Galaretku neutrál rozpustíme v horúcej vode a metličkou zmiešame so slivkovým lekvárom. Necháme voľne vychladiť. Pomocou ráfika (s menším priemerom ako je torta) vytvoríme na vrchu torty bariéru, aby nám želatínová vrstva nestiekla z torty. Do ráfika nalejeme požadované množstvo slivkovej Galaretky a necháme v chladničke zatuhnúť. Ak si do časti krému pridáme mak, môžeme takto pripraveným krémom ozdobiť tortu. Vieme tak prekryť okraje želatíny a tortu môžeme ešte dozdobiť čokoládovými dekoráciami a čerstvým ovocím.
Dodatočné informácie
1 torta Ø 24 cm po opečení á 2 800 g
KEN Cream cheese
Krémový biely smotanový syr 26 % tuku
- vysoká kvalita a výborné zloženie,
- výborná chuť,
- vhodný na priame použitie aj pečenie,
- ideálny ako základ do rôznych náplní -
smotanových, pudingových, jogurtových
aj tvarohových,
- osvieži a vyzdvihne chuť každej náplne a dodá jej výbornú krémovitosť.
Balenie: 2 kg
