Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Maková torta Velvet Lemon cake Ø 24 cm

• Šťavnatý korpus s kúskami citrónovej dužiny • Vďaka prídavku premium makovej náplne do korpusu získate exkluzívny vzhľad torty • Na dozdobenie je použitá novinka želé Galaretka, v zaujímavej kombinácii so slivkovým lekvárom premium • Úžasné dozdobenie a skvelá kombinácia chutí pre túto sezónu

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 650 g Velvet Fantasy Lemon Cake
160 g Tek. vaječná melanž
150 g rastlinný olej
180 g voda
70 g Plnka maková Premium
Náplň: 290 g KEN Cream cheese
860 g KEN Presto
150 g Jogurtová náplň term. Zeelandia
50 g ZeelaFix
Dozdobenie: 60 g Galaretka neutrál
300 g voda
120 g Slivkový lekvár Premium s jablkami

Technologický postup

Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Cesto rozdelíme na polovicu a pečieme v dvoch okrúhlych formách Ø 24 cm pri teplote 170 °C – 180 °C cca 25 minút. 

Náplň: Všetky suroviny na náplň spolu vyšľaháme do krémovej konzistencie. Časť pripraveného krému si odložíme na obtretie torty. Na prvý korpus nanesieme cca polovicu pripraveného krému, prikryjeme druhým korpusom a nanesieme zvyšok krému. 
Tortu obtrieme dohladka a dáme vychladiť.

Dozdobenie: Na ozdobu si pripravíme slivkovo–želatínovú  vrstvu a to tak, že Galaretku neutrál rozpustíme v horúcej vode a metličkou zmiešame so slivkovým lekvárom. Necháme voľne vychladiť. Pomocou ráfika (s menším priemerom ako je torta) vytvoríme na vrchu torty bariéru, aby nám želatínová vrstva nestiekla z torty. Do ráfika nalejeme požadované množstvo slivkovej Galaretky a necháme v chladničke zatuhnúť. Ak si do časti krému pridáme mak, môžeme takto pripraveným krémom ozdobiť tortu. Vieme tak prekryť okraje želatíny a tortu môžeme ešte dozdobiť čokoládovými dekoráciami a čerstvým ovocím.

Dodatočné informácie

1 torta Ø 24 cm po opečení á 2 800 g

KEN Cream cheese
Krémový biely smotanový syr 26 % tuku
- vysoká kvalita a výborné zloženie,
- výborná chuť,
- vhodný na priame použitie aj pečenie,
- ideálny ako základ do rôznych náplní -
smotanových, pudingových, jogurtových
aj tvarohových,
- osvieži a vyzdvihne chuť každej náplne a dodá jej výbornú krémovitosť.
Balenie: 2 kg

Maková torta Velvet Lemon cake Ø 24 cm