Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Sacherka torta  Ø 24 cm

Jedinečná Sacherka zmes od Zeelandie s kúskami čokolády a perfektnou štruktúrou ideálna ako základný korpus, malé tortičky aj veľká torta.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 900 g Sacherka
400 g Tek. vaječná melanž
135 g voda
90 g rastlinný olej
Ovocná náplň: 350 g Frugella Marhuľa
100 g Fruitful Mango
Dozdobenie: poleva 150 g Satina Dark (tmavá)
150 g KEN Lactea

Technologický postup

Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Rozotrieme do dvoch okrúhlych foriem o priemere 24 cm a pečieme pri 160 °C – 165 °C cca 40 minút. 

Náplň: Na vychladený korpus natrieme v rovnomernej vrstve ovocnú náplň (250 g Frugella Marhuľa a 100 g Fruitful Mango). Prikryjeme druhým korpusom, na ktorý rozotrieme zvyšnú Frugella marhuľa.

Poleva: Satinu Dark roztopíme so smotanou, premiešame dohladka a polejeme na zachladený povrch torty.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 2 100 g

Sacherka torta  Ø 24 cm