Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Perníky so slivkovým lekvárom 85 ks

Cesto Korzenné (perníkové) - jednoduchá príprava, vyvážená perníková chuť, krásna štruktúra a veľa možností použitia - nielen pre perníkové rezy, perníčky, ale aj ako základ chlebíčka, cheesecake a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 1 000 g Cesto Korzenné
300 g hladká múka T-512
250 g Zela Delikates
50 g med
200 g studená voda
5 g perníkové korenie
Náplň: 800 g ON Slivkový lekvár Premium s jablkami
Dozdobenie: na potretie perníčkov 120 g Tekutá vaječná melanž
Dozdobenie: poleva 200 g Satina Dark
200 g Satina White

Technologický postup

Suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň cesto vyberieme a ešte za studena vyvaľkáme rovnomerne na požadovanú hrúbku na doske posypanej múkou. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.  Pečieme pri 200 °C cca 8 – 10 minút. Po upečení ešte teplé potierame vaječnou melanžou. Perníčky budú lesklé a mäkké hneď po upečení. Necháme vychladnúť a potom za pomoci cukrárskeho vrecka nanesieme na perníčky slivkový lekvár a namočíme vrch perníkov do pripravenej polevy zo Satiny Dark a Satiny White. Môžeme aj dozdobiť, napríklad kokosom alebo posypať na jemno rozomletými perníčkami. 
Skladujeme ich v uzavretej nádobe. Takto uskladnené vám vydržia aj niekoľko týždňov.

Dodatočné informácie

pre cca 85 ks

Perníky so slivkovým lekvárom 85 ks