

Perníky so slivkovým lekvárom 85 ks
Perníky so slivkovým lekvárom 85 ks
Cesto Korzenné (perníkové) - jednoduchá príprava, vyvážená perníková chuť, krásna štruktúra a veľa možností použitia - nielen pre perníkové rezy, perníčky, ale aj ako základ chlebíčka, cheesecake a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 1 000 | g | Cesto Korzenné |
300 | g | hladká múka T-512 | |
250 | g | Zela Delikates | |
50 | g | med | |
200 | g | studená voda | |
5 | g | perníkové korenie | |
Náplň: | 800 | g | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami |
Dozdobenie: na potretie perníčkov | 120 | g | Tekutá vaječná melanž |
Dozdobenie: poleva | 200 | g | Satina Dark |
200 | g | Satina White | |
Technologický postup
Suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň cesto vyberieme a ešte za studena vyvaľkáme rovnomerne na požadovanú hrúbku na doske posypanej múkou. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C cca 8 – 10 minút. Po upečení ešte teplé potierame vaječnou melanžou. Perníčky budú lesklé a mäkké hneď po upečení. Necháme vychladnúť a potom za pomoci cukrárskeho vrecka nanesieme na perníčky slivkový lekvár a namočíme vrch perníkov do pripravenej polevy zo Satiny Dark a Satiny White. Môžeme aj dozdobiť, napríklad kokosom alebo posypať na jemno rozomletými perníčkami.
Skladujeme ich v uzavretej nádobe. Takto uskladnené vám vydržia aj niekoľko týždňov.
Dodatočné informácie
pre cca 85 ks
