Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Perníkové Panna Cotta poháre 10ks

Jedinečná kombinácia chutí ideálna pre vianočné obdobie. Kombinácia Panna Cotty od Zeelandie a Jogurtovej náplne, ktorá prekvapí svojou zaujímavou chuťou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Náplň: 750 g Panna Cotta
220 g Jogurtová náplň term. Zeelandia
100 g hotové upečené perníčky zo zmesi Cesto Korzenné
škorica, vanilka, perníkové korenie
Krém na dozdobenie: 300 g KEN Lactea
250 g KEN Cream cheese
250 g Fine cream biela čokoláda
Dozdobenie povrchu pohárov: čerstvé ovocie, perníky a pod.

Technologický postup

Náplň: Panna Cottu a Jogurtovú náplň dáme do misky a spolu zahrejeme na teplotu cca 40  – 50 °C. Dochutíme škoricou, vanilkou a perníkovým korením. Do pohárikov nalámeme upečené perníčky a zalejeme pripravenou Panna Cottou. Dáme na pár hodín zachladiť. 
Krém na dozdobenie: Všetko spolu vyšľaháme a ozdobnou špičkou nastriekame na zachladený povrch Panna Cotty. Dozdobíme čerstvým ovocím alebo hotovými perníkmi.

Dodatočné informácie

z receptúry pripravíte 10 ks pohárov ( 1 dávka/pohár cca 170 g)

Perníkové Panna Cotta poháre 10ks