Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Perníkové rezy so slivkovým lekvárom

Jednoduchá príprava, vyvážená perníková chuť, krásna štruktúra a veľa možností použitia - nielen pre perníkové rezy, perníčky, ale aj ako základ chlebíčka, cheesecake a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 1 200 g Cesto Korzenné
200 g Tek. vaječná melanž
300 g rastlinný olej
400 g voda
Náplň: 900 g ON Slivkový lekvár Premium s jablkami
Dozdobenie: poleva 200 g Satina Dark (tmavá)
50 g Satina White (biela)
200 g KEN Lactea

Technologický postup

Korpus: Všetky suroviny na perník miešame pri pomalej rýchlosti 5 minút. Rozotrieme na dva plechy o rozmere 30 x 40 cm. Pečieme pri teplote 180 °C – 190 °C  cca 18 minút.

Náplň: Po vychladení nanesieme na prvý korpus 700 g slivkového lekváru. Prikryjeme druhým plátom a rozotrieme zvyšný lekvár. Dáme zachladiť.

Poleva: Satinu tmavú a bielu roztopíme so smotanou, premiešame dohladka a polejeme povrch perníkového rezu.

Dodatočné informácie

pre 1 rezy o rozmere 30 x 40 cm á 2 950 g

Perníkové rezy so slivkovým lekvárom