

Perníkové rezy so slivkovým lekvárom
Perníkové rezy so slivkovým lekvárom
Jednoduchá príprava, vyvážená perníková chuť, krásna štruktúra a veľa možností použitia - nielen pre perníkové rezy, perníčky, ale aj ako základ chlebíčka, cheesecake a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 1 200 | g | Cesto Korzenné |
200 | g | Tek. vaječná melanž | |
300 | g | rastlinný olej | |
400 | g | voda | |
Náplň: | 900 | g | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami |
Dozdobenie: poleva | 200 | g | Satina Dark (tmavá) |
50 | g | Satina White (biela) | |
200 | g | KEN Lactea | |
Technologický postup
Korpus: Všetky suroviny na perník miešame pri pomalej rýchlosti 5 minút. Rozotrieme na dva plechy o rozmere 30 x 40 cm. Pečieme pri teplote 180 °C – 190 °C cca 18 minút.
Náplň: Po vychladení nanesieme na prvý korpus 700 g slivkového lekváru. Prikryjeme druhým plátom a rozotrieme zvyšný lekvár. Dáme zachladiť.
Poleva: Satinu tmavú a bielu roztopíme so smotanou, premiešame dohladka a polejeme povrch perníkového rezu.
Dodatočné informácie
pre 1 rezy o rozmere 30 x 40 cm á 2 950 g
