Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Jahodovo-čokoládová kocka

Velvet Double Choc Cake Vychutnajte si jedinečné zamatové zloženie a dvojitú dávku čokolády v korpuse Double Choc. Po upečení ostávajú kúsky skvelej čokolády stále mäkké a pekné na reze, korpus je krásne vláčny, čím získate jedinečný základ rezov alebo torty.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korups 1: 750 g Velvet Double Choc Cake
225 g Tek. vaječná melanž
150 g voda
Jahodová náplň: 270 g Fruitful Jahoda
Ovocná náplň: 300 g Presta Gold lesné ovocie
300 g KEN Cream cheese
400 g KEN Presto
30 g ZeelaFix
Čokoládová náplň: 400 g Fine cream tmavá čokoláda
300 g KEN Cream cheese
400 g Ken Presto
Dozdobenie: 400 g Arabesque Blanc 29 %
300 g Fruitful Jahoda
20 g Galaretka neutrál
100 g voda

Technologický postup

Hmota na korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. 
Rozotrieme na pripravený plech 30 x 40 cm a pečieme pri 170 °C - 180 °C cca 16 minút. 

Jahodová náplň: Na vychladený korpus natrieme jahodový Fruitful, ktorý si môžeme rozmixovať aby boli kúsky jahôd jemnejšie.

Ovocná náplň: Na ovocnú náplň vyšľaháme všetky suroviny spolu a natrieme na pripravený korpus. Necháme zachladiť. 

Čokoládová náplň: Na čokoládovú náplň vyšľaháme všetky suroviny spolu a natrieme na zachladený ovocný krém. Dáme znova schladiť. 
Dozdobenie: Galaretku neutrál zalejeme horúcou vodou, premiešame a necháme rozpustiť. Fruitful jahodový rozmixujeme 
a spolu s bielou čokoládou zohrejeme. Vymiešame do hladka a pridáme rozpustenú Galaretku. Takto pripravenou polevou, 
nie príliš horúcou zalejeme vychladený zákusok.

Dodatočné informácie

1 plech á 3 960 g po upečení (plech 30x40 cm)

Galaretka neutrál
Jedinečnú chuť aj vzhľad zákuskov, dezertov
a toriet dosiahnete vďaka našej novinke
v sortimente.
Základná receptúra:
1 diel Galaretka neutrál
5 dielov horúca voda
Jednoduchá príprava:
Suchú Galaretku neutrál zalejeme horúcou vodou
a dobre premiešame. Necháme vychladnúť
a následne opatrne nalejeme na výrobok pokrytý
napr. s čerstvým ovocím, Fruitful a pod.
Necháme stuhnúť v chlade.
Náš tip: pridajte do Galaretky ovocný gél,
Fruitful alebo slivkový lekvár a pripravte si
jedinečnú ovocnú verziu na rezy alebo tortu.
Jahodovo-čokoládová kocka