Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Jablkové rezy s orechami a škoricou 30 x 40 cm

Jednoduché a úžasné zároveň Vychutnáte si nielen skvelú kombináciu jogurtového cesta s jablkovým gélom so škoricou a orechami, ale aj perfektné prepojenie chutí v náplni vďaka novinke ZeelaFix- ktorá stuží Vaše náplne aj bez potreby rozrábania s vodou, nezanecháva umelú chuť v náplni, a čo je najlepšie má nízke dávkovanie len 40 g na 1 kg smotany/náplne! Proste ZeelaFix musíte mať aj Vy vždy poruke v cukrárni!

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 600 g Cesto Jogurtové
180 g Tek. vaječná melanž
180 g rastlinný olej
180 g voda
90 g Plnka orechová Premium
Náplň 1 na korpus - pečenie: 300 g Jablkový gél so škoricou
Náplň 2: 750 g KEN Lactea
60 g ZeelaFix
750 g Fine cream biela čokoláda
Dozdobenie: 500 g Jablkový gél so škoricou
100 g Galaretka neutrál
500 g voda - horúca

Technologický postup

Korpus: Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti.

Rozotrieme na plech 30 x 40 cm a navrstvíme jablkový gél so škoricou na pripravené cesto. Dáme piecť na 170 °C – 180 °C cca 35 min.

Náplň 2: Po upečení a vychladení nanesieme náplň, ktorú si pripravíme vyšľahaním všetkých surovín do krémovej konzistencie.

Dohotovenie: Galaretku neutrál zalejeme horúcou vodou a priebežne premiešame pokiaľ sa prášok nerozpustí (vieme si pripraviť aj vopred... vložiť do chladničky a následne rozohriať a používať). 
Na pripravený zákusok navrstvíme jablkový gél so škoricou a zalejeme Galaretkou neutrál (Galaretka je tekutá, je potrebné mať rám, alebo nechať ju vychladnúť a vrstviť nie úplne tekutú).
Povrch koláča - želatínovej vrstvy môžeme jemne posypať škoricou. 

Dodatočné informácie

pre 1 rezy o rozmere 30 x 40 cm á 3 500 g

Jablkové rezy s orechami a škoricou 30 x 40 cm