

Jablkové rezy s orechami a škoricou 30 x 40 cm
Jablkové rezy s orechami a škoricou 30 x 40 cm
Jednoduché a úžasné zároveň Vychutnáte si nielen skvelú kombináciu jogurtového cesta s jablkovým gélom so škoricou a orechami, ale aj perfektné prepojenie chutí v náplni vďaka novinke ZeelaFix- ktorá stuží Vaše náplne aj bez potreby rozrábania s vodou, nezanecháva umelú chuť v náplni, a čo je najlepšie má nízke dávkovanie len 40 g na 1 kg smotany/náplne! Proste ZeelaFix musíte mať aj Vy vždy poruke v cukrárni!
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 600 | g | Cesto Jogurtové |
180 | g | Tek. vaječná melanž | |
180 | g | rastlinný olej | |
180 | g | voda | |
90 | g | Plnka orechová Premium | |
Náplň 1 na korpus - pečenie: | 300 | g | Jablkový gél so škoricou |
Náplň 2: | 750 | g | KEN Lactea |
60 | g | ZeelaFix | |
750 | g | Fine cream biela čokoláda | |
Dozdobenie: | 500 | g | Jablkový gél so škoricou |
100 | g | Galaretka neutrál | |
500 | g | voda - horúca | |
Technologický postup
Korpus: Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti.
Rozotrieme na plech 30 x 40 cm a navrstvíme jablkový gél so škoricou na pripravené cesto. Dáme piecť na 170 °C – 180 °C cca 35 min.
Náplň 2: Po upečení a vychladení nanesieme náplň, ktorú si pripravíme vyšľahaním všetkých surovín do krémovej konzistencie.
Dohotovenie: Galaretku neutrál zalejeme horúcou vodou a priebežne premiešame pokiaľ sa prášok nerozpustí (vieme si pripraviť aj vopred... vložiť do chladničky a následne rozohriať a používať).
Na pripravený zákusok navrstvíme jablkový gél so škoricou a zalejeme Galaretkou neutrál (Galaretka je tekutá, je potrebné mať rám, alebo nechať ju vychladnúť a vrstviť nie úplne tekutú).
Povrch koláča - želatínovej vrstvy môžeme jemne posypať škoricou.
Dodatočné informácie
pre 1 rezy o rozmere 30 x 40 cm á 3 500 g
