Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Opitý Izidor 30 x 40 cm

Opitý Izidor Klasika, ktorú viete povýšiť vďaka jedinečným surovinám ako je Velvet Double Choc cake, KEN Trufa a novinke Vlašsko-orechová náplň na chuťový zážitok. Neváhajte požiadať o vzorku hotového výrobku alebo testovacie pečenie/vzorky na vyskúšanie a presvedčte sa sami!

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 750 g Velvet Double Choc Cake
225 g Tek. vaječná melanž
150 g voda
Orechová náplň s rumom: 500 g Vlašsko-orechová náplň instantná
100 g rum
150 g voda
150 g cukor kryštálový
Čokoládová náplň: 1 200 g KEN Trufa
100 g rum
Dozdobenie: poleva 300 g Satina Dark
100 g rum

Technologický postup

Korpus 1: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Rozotrieme na pripravený plech 30 x 40 cm a pečieme pri 170 °C – 180 °C cca 16 minút. 

Náplň orechová s rumom: Vlašsko-orechovú náplň premiešame spolu s vodou, cukrom, rumom a necháme chvíľku postáť. Na vychladený korpus natrieme v rovnomernej vrstve takto pripravenú náplň.

Náplň čokoládová: Na čokoládovú náplň si vymixujeme Ken Trufu s rumom do krémovej konzistencie a rozotrieme na pripravený korpus.  

Poleva: Satinu Dark roztopíme spolu s rumom, premiešame dohladka a polejeme na zachladený povrch rezu.

Dodatočné informácie

pre 1 koláč rozmer 30 x 40 cm á 3 370 g

Opitý Izidor 30 x 40 cm