Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Medová kocka 30 x 40 cm

Jedinečná zmes Cesto MEDOVÉ Jednoduchá príprava, vláčny korpus a pláty, zároveň jedinečné zloženie s kúskami koncentrovaného ovocného pyré - z jabĺk a hrušiek, to všetko nadchne každého, kto ho ochutná. Teraz si zároveň viete vychutnať medovú kocku s Fine cream slaný karamel a užiť si túto skvelú intenzívnu kombináciu chutí.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 1 500 g Cesto Medové
750 g Tek. vaječná melanž
750 g rastlinný olej
Náplň: 1 800 g Fine cream slaný karamel
600 g Zela Delikates
10 g Compound Caramel
200 g Arabesque Blanc 29 %
Dozdobenie: 100 g Lieskovo-orieškový krokant (50 %)
60 g KEN Lactea
100 g Satina toffee

Technologický postup

Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Rozotrieme rovnomerne na štyri plechy 30 x 40 cm a pečieme pri 180 °C – 190 °C cca 15 minút. 
Náplň: Všetky suroviny na náplň vyšľaháme (margarín izbovej teploty) do kompaktnej hmoty a navrstvíme rovnomerne na všetky pláty. 
Dohotovenie: Satinu toffee zalejeme horúcou smotanou KEN Lactea, premiešame dohladka a pofŕkame povrch rezu. Na záver posypeme lieskovo-orieškovým krokantom.

Dodatočné informácie

pre 1 koláč 30 x 40 cm á 4 900 g

Medová kocka 30 x 40 cm