Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025 Jeseň zima cukrársky katalóg a receptúry 2025

Cheesecake ala štedrák Ø 24 cm

Cheesecake so základom zo špaldového cesta s orechami, v kombinácii s makom a tvarohom, dozdobený s višňami - moderný štýl ala štedrák.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 250 g upečené sušienky z Cesta špaldového s orechami
70 g Zela Delikates
Náplň 1: 400 g KEN Cream cheese
160 g kyslá smotana
350 g Tvarohová náplň HIT Zeelandia
180 g kryštálový cukor
150 g Tekutá vaječná melanž
15 g Rap Special
Náplň 2: 300 g Varená maková náplň
Galaretka vrstva: 70 g Galaretka neutrál
350 g voda - horúca
200 g Frugella Višňa
Dozdobenie: 300 g Fruitful Višňa

Technologický postup

Korpus: Upečené sušienky z Cesta špaldového s orechami si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným margarínom a natlačíme rovnomerne na dno formy.
Dáme zapiecť na 10 minút pri 150 °C. Medzitým si pripravíme náplň. 

Náplň 1: Všetky suroviny miešame metličkou pri pomalých otáčkach. Hotovú náplň nalejeme na predpečený korpus.
Pečieme pri teplote 130 °C cca 1h 30 minút.  Necháme vychladnúť a odložíme na niekoľko hodín do chladničky.                                                                                                                        

Náplň 2: Na vychladený cheesecake natrieme vrstvu makovej náplne.

Želatínová vrstva: Podľa základnej receptúry zalejeme Galaretku neutrál horúcou vodou v pomere 1 : 5, premiešame dohladka s Frugella Višňa. Po vychladení nalejeme na povrch. 

Dohotovenie: Vychladený a zatuhnutý cheesecake ozdobíme s Fruitful Višňa.

Dodatočné informácie

pre 1 cheesecake priemer 24 cm á 2 450 g

Cheesecake ala štedrák Ø 24 cm