Cheesecake ala štedrák Ø 24 cm
Cheesecake ala štedrák Ø 24 cm
Cheesecake so základom zo špaldového cesta s orechami, v kombinácii s makom a tvarohom, dozdobený s višňami - moderný štýl ala štedrák.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Korpus: | 250 | g | upečené sušienky z Cesta špaldového s orechami |
| 70 | g | Zela Delikates | |
| Náplň 1: | 400 | g | KEN Cream cheese |
| 160 | g | kyslá smotana | |
| 350 | g | Tvarohová náplň HIT Zeelandia | |
| 180 | g | kryštálový cukor | |
| 150 | g | Tekutá vaječná melanž | |
| 15 | g | Rap Special | |
| Náplň 2: | 300 | g | Varená maková náplň |
| Galaretka vrstva: | 70 | g | Galaretka neutrál |
| 350 | g | voda - horúca | |
| 200 | g | Frugella Višňa | |
| Dozdobenie: | 300 | g | Fruitful Višňa |
Technologický postup
Korpus: Upečené sušienky z Cesta špaldového s orechami si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným margarínom a natlačíme rovnomerne na dno formy.
Dáme zapiecť na 10 minút pri 150 °C. Medzitým si pripravíme náplň.
Náplň 1: Všetky suroviny miešame metličkou pri pomalých otáčkach. Hotovú náplň nalejeme na predpečený korpus.
Pečieme pri teplote 130 °C cca 1h 30 minút. Necháme vychladnúť a odložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Náplň 2: Na vychladený cheesecake natrieme vrstvu makovej náplne.
Želatínová vrstva: Podľa základnej receptúry zalejeme Galaretku neutrál horúcou vodou v pomere 1 : 5, premiešame dohladka s Frugella Višňa. Po vychladení nalejeme na povrch.
Dohotovenie: Vychladený a zatuhnutý cheesecake ozdobíme s Fruitful Višňa.
Dodatočné informácie
pre 1 cheesecake priemer 24 cm á 2 450 g
