Punčovo-pomarančové rezy
Chuť, vôňa aj vzhľad 100% lákavý. Skvelé, šťavnaté punčové rezy s jedinečnou citrusovou chuťou rozvaru a dokonca s menším obsahom cukru. Chutné zloženie vďaka použitým ovocným náplniam do rozvaru - Fruitful Citrónový krém a Pomaranč. Namiesto džemu skvele doplnená chuť s Fruitful Pomaranč. Jedinečný vzhľad a farba fondánu, ktorá ešte viac zatraktívni tento skvelý zákusok.
https://www.zeelandia.sk/receptury/fruitful-receptury/puncovo-pomarancove-rezy
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Chuť, vôňa aj vzhľad 100% lákavý. Skvelé, šťavnaté punčové rezy s jedinečnou citrusovou chuťou rozvaru a dokonca s menším obsahom cukru. Chutné zloženie vďaka použitým ovocným náplniam do rozvaru - Fruitful Citrónový krém a Pomaranč. Namiesto džemu skvele doplnená chuť s Fruitful Pomaranč. Jedinečný vzhľad a farba fondánu, ktorá ešte viac zatraktívni tento skvelý zákusok.
Korpus:
1200 g
|
|
Piškóta 100 svetlá |
700 g
|
|
Tekutá vaječná melanž |
250 g
|
|
voda |
3 g
|
|
červené potravinárske farbivo |
Náplň 1: rozvar
1000 g
|
|
Voda |
420 g
|
|
kryštálový cukor |
300 g
|
|
Fruitful Pomaranč |
200 g
|
|
Fruitful Citrónový krém |
20 g
|
|
punčová aróma |
Dozdobenie:
500 g
|
|
Zela biely fondant |
3 g
|
|
pomarančové potravinárske farbivo |
Technologický postup
Piškótu 100 svetlú, vodu a vaječnú melanž si šľaháme v šľahači pri najvyšších otáčkach 5 minút. Z tejto hmoty odoberieme 2x500 g hmoty ktoré rozotierame na 2x pláty na papier na pečenie o veľkosti 60x40 cm. Ostatok vyšľahaného cesta si zafarbíme na červeno a naplníme do "kapslí". Pláty pečieme pri teplote 190°C približne 15 minút v závislosti od typu pece a "kapslí" tie pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Medzitým si uvaríme punčový rozvar zmiešaním všetkých surovín dokopy a necháme ho prejsť varom. Fruitful Pomarančom natrieme oba pláty a aj kapsle. Skladáme do "obruče". Na spodok dáme tenký biely plát potretý Fruitful Pomarančom. Trochu ho polejeme cukrovým rozvarom. Prikryjeme ho červeným hrubým korpusom ktorý polejeme dostatočne s rozvarom. Na povrch uložíme posledný tenký biely piškótový plát ktorý prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme do druhého dňa. Povrch polejeme roztopeným a zafarbeným fondánom.
Dodatočné informácie