Fruitful receptúry Fruitful receptúry

Mini cheeseecake jahodové

Skvelé mini cheesecake tortičky so základom z Cesta špaldového s orechmi (stály trend danej chuti) a tvarohovo-šľahačkovou náplňou. S vyššou vrstvou Fruitful Jahoda s agarom. Efektne dozdobené s bielkovým kolieskom z Bianca zmesi, čokoládovými dekoráciami zo Scaldis Dark/White a čerstvými jahodami.

Cesto:

125 g   Cesto špaldové s orechmi
50 g   Tekutá vaječná melanž
30 g   rastlinný olej

Do cesta po upečení:

50 g   Zela Delikates

Náplň 1:

250 g   Tvaroh štandard A
170 g   Ken Lactea 35% nesladená
50 g   Jung S-A malina

Náplň 2:

200 g   Fruitful Jahoda
2 g   agar

Dekorácia:

18 g   Bianca
18 g   kryštálový cukor
18 g   horúca voda

Dozdobenie:

15 g   Scaldis Dark
15 g   Scaldis White
  čerstvé jahody

Technologický postup

V šľahači zmiešame Cesto špaldové s orechmi, Zelu Delikates a Tek. vaječnú melanž na kompaktnú hmotu, ktorú ručne poroztláčame na plech vyložený pečným papierom na tenší plát. Pečieme cca 15 minút pri teplote 170°C. Po vychladení hmotu rozdrvíme a primiešame ďalšiu časť Zela Delikates. Hmotu nanesieme na dno maličkých formičiek (obručí), ktoré odstránime a opäť dáme zapiecť na 5 minút. Po vychladení opäť nastokneme obruče a vložíme do nich oddeľovací prúžok, ktorý nám pomôže vybrať koláčiky von z formy.

V šľahači si zatiaľ zmiešame Ken Lactea, Tvarohovú plnku a Jung S-A malina. Náplň rozotrieme na vychladené korpusy. V hrnci rozohrejeme Fruitful Jahoda s agarom, ktorú hneď rozotierame na tvarohovú náplň.

Necháme stuhnúť do druhého dňa. V šľahači si zmiešame ručne horúcu vodu s kryštálovým cukrom, až kým sa hmota nerozpustí. Následne prisypeme Bianca zmes a šľaháme najprv pri nízkych otáčkach 2 minúty, potom pri vysokých otáčkach 7 minút. Z hmoty striekame na plech vystlaný pečným papierom pusinky, ktoré sušíme 2 hodiny pri 90°C.Takýmito sušienkami, ale aj ručne urobenými ozdôbkami zo Scaldis Dark a White ozdobujeme mini cheeseecake.

Dodatočné informácie

Pre 4 ks.

Mini cheeseecake jahodové