Fruitful receptúry
Mini cheeseecake jahodové

Skvelé mini cheesecake tortičky so základom z Cesta špaldového s orechmi (stály trend danej chuti) a tvarohovo-šľahačkovou náplňou. S vyššou vrstvou Fruitful Jahoda s agarom. Efektne dozdobené s bielkovým kolieskom z Bianca zmesi, čokoládovými dekoráciami zo Scaldis Dark/White a čerstvými jahodami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
125 g Cesto špaldové s orechmi
50 g Tekutá vaječná melanž
30 g rastlinný olej
Do cesta po upečení:
50 g Zela Delikates
Náplň 1:
250 g Tvaroh štandard A
170 g Ken Lactea 35% nesladená
50 g Jung S-A malina
Náplň 2:
200 g Fruitful Jahoda
2 g agar
Dekorácia:
18 g Bianca
18 g kryštálový cukor
18 g horúca voda
Dozdobenie:
15 g Scaldis Dark
15 g Scaldis White
čerstvé jahody

Technologický postup

    V šľahači zmiešame Cesto špaldové s orechmi, Zelu Delikates a Tek. vaječnú melanž na kompaktnú hmotu, ktorú ručne poroztláčame na plech vyložený pečným papierom na tenší plát. Pečieme cca 15 minút pri teplote 170°C. Po vychladení hmotu rozdrvíme a primiešame ďalšiu časť Zela Delikates. Hmotu nanesieme na dno maličkých formičiek (obručí), ktoré odstránime a opäť dáme zapiecť na 5 minút. Po vychladení opäť nastokneme obruče a vložíme do nich oddeľovací prúžok, ktorý nám pomôže vybrať koláčiky von z formy.

    V šľahači si zatiaľ zmiešame Ken Lactea, Tvarohovú plnku a Jung S-A malina. Náplň rozotrieme na vychladené korpusy. V hrnci rozohrejeme Fruitful Jahoda s agarom, ktorú hneď rozotierame na tvarohovú náplň.

    Necháme stuhnúť do druhého dňa. V šľahači si zmiešame ručne horúcu vodu s kryštálovým cukrom, až kým sa hmota nerozpustí. Následne prisypeme Bianca zmes a šľaháme najprv pri nízkych otáčkach 2 minúty, potom pri vysokých otáčkach 7 minút. Z hmoty striekame na plech vystlaný pečným papierom pusinky, ktoré sušíme 2 hodiny pri 90°C.Takýmito sušienkami, ale aj ručne urobenými ozdôbkami zo Scaldis Dark a White ozdobujeme mini cheeseecake.

Dodatočné informácie

Pre 4 ks.

Mini cheeseecake jahodové