Fruitful receptúry
Malinové tiramisu

Tiramisu v letnej verzii s malinovým Fruitfulom. Jemná piškóta z Biskuit Instant a bufleriek z Bufler Komplet s chutnou šľahačkovou tiramisu náplňou a jemnou vrstvou Fruitful Malina.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
180 g Bufler Komplet
80 g voda
Hmota 2:
250 g Piškóta 100 svetlá
190 g Tekutá vaječná melanž
25 g voda
Na "kávu":
50 g Compound Írska káva
500 g voda
Náplň 1:
1000 g Ken Presto
200 g Zeesan Tiramisu Mascarpone
250 g vlažná voda
Náplň 2:
400 g Fruitful Malina
50 g voda
Dozdobenie:
20 g cukrárske kakao
100 g čerstvé maliny

Technologický postup

    Bufler komplet šľaháme s vodou na najvyšších otáčkach počas 5 minút. Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou striekame na papier na pečenie dlhé piškóty 4x40 cm,  ktoré pečieme pri teplote 180°C cca 15minút.

    Biskuit Instant hmotu šľaháme s Tekutou vaječnou melanžou a vodou pri najvyšších otáčkach počas  5 minút. Túto zmes rozotrieme na papier na pečenie a 1x plát o veľkosti 55x40cm. Pečieme pri teplote 175°C počas 13 minút.

    Plát po vychladení rozrežeme priečne na polovicu. Do vody si dáme Compoud Írska káva a uvaríme si "kávu". Ken Presto šľaháme do polotuhej konzistencie, do ktorého primiešame ručne zmiešanú zmes Zeesan Tiramisu Mascarpone s vodou. Došľaháme do požadovanej konzistencie.

    Skladanie tiramisu: Na spodok si dáme plát, na ktorý rovnomerne nanesieme "kávu". Rozotrieme naň tenšiu vrstvu krému. Piškóty čo sme si upiekli máčame do kávy a vtláčame do náplne. Posypeme kakaom.

    Fruitful Malina si zmiešame s vodou, aby bolo voľnejšie a dalo sa lepšie rozotierať. Takúto malinovú zmes natrieme na kakao. Natrieme ďalšiu časť z krému a priložíme druhým piškótovým plátom. Polejeme zvyšnou kávou a zatrieme zvyšným krémom. Pred krájaním a podávaním posypeme tiramisu kakaovým práškom.

Dodatočné informácie

Pre 24 ks.

Malinové tiramisu