Fruitful receptúry
Maková torta s višňami

Výborná makovo-višňová torta s bohatým obsahom Fruitful višňa so základom z kvalitného piškótového korpusu. Pekne dozdobená kúskami višní a dekoráciami zo Scaldis Dark.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Makový základ:
35 g Plnka maková Premium
30 g voda
Cesto:
90 g Biskuit Instant
55 g Tekutá vaječná melanž
18 g rastlinný olej
Náplň 1:
18 g Plnka maková Premium
85 g Zela Delikates
75 g práškový cukor
Náplň 2:
140 g Fruitful Višňa
2 g agar
Dozdobenie:
40 g Fruitful Višňa
40 g DOMINO
40 g Gamaro Schlagcreme
40 g Scaldis Dark

Technologický postup

    Makovú náplň si zmiešame v miske s vodou a necháme nabobtnať. Použijeme ju ako "príchuť" do korpusu, ktorý si vyšľaháme z Biskuit Instant hmoty, Tek.vaječnej melanže a vody. Hmotu šľaháme pri vyšších otáčkach cca 5 minút a následne ručne primiešame makovú časť. Tortový korpus s priemerom 12 cm naplníme a pečieme pri teplote 175°C cca 40-45 minút. Po vychladení ho 2x prekrojíme. V šľahači s metličkou miešame najprv pri nižších otáčkach Zelu Delikates s práškovým cukrom a potom pri vysokých otáčkach dokopy cca 15 minút.

    Do vyšľahaného krému ručne primiešame Plnku makovú Premium. 2/3 z hmoty si dáme do drezírovacieho vrecka s hladkou špičkou. Na spodnú časť korpusu si nanesieme po boku pás krému. Nasleduje pás Fruitful Višňa, ktorý sme si predtým rozohriali na sporáku s agarom a stred tiež zaplníme krémom. Priložíme druhou vrstvou korpusu a zopakujeme postup pri nanášaní krému v kombinácii s Fruitfulom Višňa. Priložíme vrchný plát korpusu a dobre pritlačíme, tortu zarovnáme, aby nebola krivo spojená. Krémom, ktorý nám ostal si zahladíme boky a aj povrch torty. Pre dodekorovanie torty použijeme SMET dekorácie po bokoch, na povrch Fruitful Višňa v kombinácii s vyšľahanou Gamaro šľahačkou a ručne robenými ozdôbkami zo Scaldis Dark.

Dodatočné informácie

Pre 10 ks.

Maková torta s višňami