Fruitful receptúry
Jahodové kopce

Svieža jahodová roláda v podobe kopca s chutnou jahodovo-šľahačkovou náplňou s Fruitful Jahoda. Základ z Piškóty 100 tmavej. Efektne dozdobená lyofilizovanými jahodami, pusinkami a čokoládovými ozdobami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Piškótová hmota:
110 g Piškóta 100 tmavá
70 g Tekutá vaječná melanž
20 g voda
Náplň 1:
400 g Fruitful Jahoda
4 g agar
Náplň 2:
700 g Ken Lactea 35% nesladená
50 g Zeesan Neutral
120 g Fruitful Jahoda
Náplň 3:
200 g Ken Lactea 35% nesladená
15 g Zeesan Neutral
Poleva:
500 g Zela cukr. poleva tmavá
400 g Ken Trufa

Technologický postup

    Piškótu tmavú 100, Tek. vaječnú melanž a vodu šľaháme na vyšších otáčkach 5 minút. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie o rozmerov 43X30 cm. Pečieme pri 180°C 7 minút. Po upečení si plát rozkrojíme pozdĺžne na 3 pláty s takou šírkou, aby nám vošli do formy.

    Ken Lactea a Zeesan Neutral šľaháme do tuhšej konzistencie. Ručne primiešame len omáčku z Fruitful Jahoda. Roládovú formu si vystelieme zmršťovacou fóliou a spodok naplníme časťou jahodového krému. Priložíme ho jedným pásom korpusu po celej dĺžke a pritlačíme. Jahodový Fruitful si napr. ponorným mixérom rozmixujeme na kašu a v hrnci rozohrejeme s agarom. Jahodovú vrstvu natrieme na korpus a necháme vychladiť. Prikryjeme ďalšou vrstvou krému. Priložíme pás korpusu a zatlačíme. Natrieme zvyšný krém a zakryjeme posledným plátom korpusu. Jahodové kopce necháme stuhnúť v mrazáku do druhého dňa. Vo vodnom kúpeli si rozohrejeme Ken Trufu so Zela cukr. polevou tmavou, a touto polevou polejeme celú zamrznutú roládu, z ktorej sme dali dole fóliu. Ozdobujeme cukríkmi, snehovými pusinkami, ručne robenými ozdobami zo Scaldis Dark.

Dodatočné informácie

Pre 13 ks.

Jahodové kopce