Jahodové kopce
Jahodové kopce
Svieža jahodová roláda v podobe kopca s chutnou jahodovo-šľahačkovou náplňou s Fruitful Jahoda. Základ z Piškóty 100 tmavej. Efektne dozdobená lyofilizovanými jahodami, pusinkami a čokoládovými ozdobami.
Piškótová hmota:
| 110 g | Piškóta 100 tmavá | |
| 70 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 20 g | voda |
Náplň 1:
| 400 g | Fruitful Jahoda | |
| 4 g | agar |
Náplň 2:
| 700 g | Ken Lactea 35% nesladená | |
| 50 g | Zeesan Neutral | |
| 120 g | Fruitful Jahoda |
Náplň 3:
| 200 g | Ken Lactea 35% nesladená | |
| 15 g | Zeesan Neutral |
Poleva:
| 500 g | Zela cukr. poleva tmavá | |
| 400 g | Ken Trufa |
Technologický postup
Piškótu tmavú 100, Tek. vaječnú melanž a vodu šľaháme na vyšších otáčkach 5 minút. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie o rozmerov 43X30 cm. Pečieme pri 180°C 7 minút. Po upečení si plát rozkrojíme pozdĺžne na 3 pláty s takou šírkou, aby nám vošli do formy.
Ken Lactea a Zeesan Neutral šľaháme do tuhšej konzistencie. Ručne primiešame len omáčku z Fruitful Jahoda. Roládovú formu si vystelieme zmršťovacou fóliou a spodok naplníme časťou jahodového krému. Priložíme ho jedným pásom korpusu po celej dĺžke a pritlačíme. Jahodový Fruitful si napr. ponorným mixérom rozmixujeme na kašu a v hrnci rozohrejeme s agarom. Jahodovú vrstvu natrieme na korpus a necháme vychladiť. Prikryjeme ďalšou vrstvou krému. Priložíme pás korpusu a zatlačíme. Natrieme zvyšný krém a zakryjeme posledným plátom korpusu. Jahodové kopce necháme stuhnúť v mrazáku do druhého dňa. Vo vodnom kúpeli si rozohrejeme Ken Trufu so Zela cukr. polevou tmavou, a touto polevou polejeme celú zamrznutú roládu, z ktorej sme dali dole fóliu. Ozdobujeme cukríkmi, snehovými pusinkami, ručne robenými ozdobami zo Scaldis Dark.
Dodatočné informácie
Pre 13 ks.
