![Fruitful receptúry Fruitful receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/fruitful-receptury/@@images/image-1280-ec5c66ba8f4284cfe4c0d1f62f9b650b.jpeg)
![Fruitful receptúry Fruitful receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/fruitful-receptury/@@images/image-768-9f5fb71a2af55b21fb0da4c0fdffaa20.jpeg)
Jahodová Panna Cotta v pohároch
Jahodová Panna Cotta v pohároch
Efektná a veľmi chutná jahodová kombinácia Fruitful Jahoda s Panna Cottou od Zeelandie prekladaná s Cestom Čokoládovým, jemne dozdobená čokoládovými dekoráciami a rozdrvenými lyofilizovanými jahodami.
Cesto:
45 g | Cesto Čokoládové | |
30 g | Tekutá vaječná melanž | |
22 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
350 g | Fruitful Jahoda | |
4 g | agar |
Náplň 2:
400 g | Panna Cotta | |
1 g | napr. červené potr. farbivo |
Dozdobenie:
30 g | Scaldis Dark | |
čerstvé maliny |
Technologický postup
Cesto Čokoládové, Tek.vaječnú melanž a olej šľaháme pri vyšších otáčkach 5 minút. Cesto rozotrieme na plech pokrytý pečným papierom a pečieme pri teplote 180°C cca 5 minút. Po vychladení si korpus rozdrobíme. Rozdrobený korpus dáme na spodok pohára, následne navrstvíme jahodovú Fruitful vrstvu (až po bočný okraj pohára), ktorú sme si predtým rozohriali na sporáku s agarom. Počkáme kým nám jahodová vrstva nestuhne.
Polovicu Panna Cotty si zohrejeme do 40°C na sporáku a zalejeme jahodovú časť. Necháme úplne stuhnúť. Po stuhnutí opäť nadrobíme korpus, zatrieme opäť jahodovou vrstvou rozohriatou s agarom. Necháme stuhnúť.
Druhú časť Panna Cotty si zohrejeme na sporáku do 40°C a prifarbíme napr. červenou potravinárskou farbou.
Nalejeme na povrch do pohárov. Po stuhnutí dekorujeme lyofilizovanými jahodovými krušinkami a ručne robenými čokoládovými hoblinami zo Scaldis Dark.
Dodatočné informácie
Pre 3 ks.
![Jahodová Panna Cotta v pohároch](https://www.zeelandia.sk/receptury/fruitful-receptury/jahodova-panna-cotta-v-poharoch/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.jpeg)