Fruitful receptúry Fruitful receptúry

Jahodová Panna Cotta v pohároch

Efektná a veľmi chutná jahodová kombinácia Fruitful Jahoda s Panna Cottou od Zeelandie prekladaná s Cestom Čokoládovým, jemne dozdobená čokoládovými dekoráciami a rozdrvenými lyofilizovanými jahodami.

Cesto:

45 g   Cesto Čokoládové
30 g   Tekutá vaječná melanž
22 g   rastlinný olej

Náplň 1:

350 g   Fruitful Jahoda
4 g   agar

Náplň 2:

400 g   Panna Cotta
1 g   napr. červené potr. farbivo

Dozdobenie:

30 g   Scaldis Dark
  čerstvé maliny

Technologický postup

Cesto Čokoládové, Tek.vaječnú melanž a olej šľaháme pri vyšších otáčkach 5 minút. Cesto rozotrieme na plech pokrytý pečným papierom a pečieme pri teplote 180°C cca 5 minút. Po vychladení si korpus rozdrobíme. Rozdrobený korpus dáme na spodok pohára, následne navrstvíme jahodovú Fruitful vrstvu (až po bočný okraj pohára), ktorú sme si predtým rozohriali na sporáku s agarom. Počkáme kým nám jahodová vrstva nestuhne.

Polovicu Panna Cotty si zohrejeme do 40°C na sporáku a zalejeme jahodovú časť. Necháme úplne stuhnúť. Po stuhnutí opäť nadrobíme korpus, zatrieme opäť jahodovou vrstvou rozohriatou s agarom. Necháme stuhnúť.

Druhú časť Panna Cotty si zohrejeme na sporáku do 40°C a prifarbíme napr. červenou potravinárskou farbou.

Nalejeme na povrch do pohárov. Po stuhnutí dekorujeme lyofilizovanými jahodovými krušinkami a ručne robenými čokoládovými hoblinami zo Scaldis Dark.

Dodatočné informácie

Pre 3 ks.

Jahodová Panna Cotta v pohároch