Fruitful receptúry
Jahodová Panna Cotta v pohároch

Efektná a veľmi chutná jahodová kombinácia Fruitful Jahoda s Panna Cottou od Zeelandie prekladaná s Cestom Čokoládovým, jemne dozdobená čokoládovými dekoráciami a rozdrvenými lyofilizovanými jahodami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
45 g Cesto Čokoládové
30 g Tekutá vaječná melanž
22 g rastlinný olej
Náplň 1:
350 g Fruitful Jahoda
4 g agar
Náplň 2:
400 g Panna Cotta
1 g napr. červené potr. farbivo
Dozdobenie:
30 g Scaldis Dark
čerstvé maliny

Technologický postup

    Cesto Čokoládové, Tek.vaječnú melanž a olej šľaháme pri vyšších otáčkach 5 minút. Cesto rozotrieme na plech pokrytý pečným papierom a pečieme pri teplote 180°C cca 5 minút. Po vychladení si korpus rozdrobíme. Rozdrobený korpus dáme na spodok pohára, následne navrstvíme jahodovú Fruitful vrstvu (až po bočný okraj pohára), ktorú sme si predtým rozohriali na sporáku s agarom. Počkáme kým nám jahodová vrstva nestuhne.

    Polovicu Panna Cotty si zohrejeme do 40°C na sporáku a zalejeme jahodovú časť. Necháme úplne stuhnúť. Po stuhnutí opäť nadrobíme korpus, zatrieme opäť jahodovou vrstvou rozohriatou s agarom. Necháme stuhnúť.

    Druhú časť Panna Cotty si zohrejeme na sporáku do 40°C a prifarbíme napr. červenou potravinárskou farbou.

    Nalejeme na povrch do pohárov. Po stuhnutí dekorujeme lyofilizovanými jahodovými krušinkami a ručne robenými čokoládovými hoblinami zo Scaldis Dark.

Dodatočné informácie

Pre 3 ks.

Jahodová Panna Cotta v pohároch