 
             
          Jahodová Panna Cotta v pohároch
Jahodová Panna Cotta v pohároch
Efektná a veľmi chutná jahodová kombinácia Fruitful Jahoda s Panna Cottou od Zeelandie prekladaná s Cestom Čokoládovým, jemne dozdobená čokoládovými dekoráciami a rozdrvenými lyofilizovanými jahodami.
Cesto:
| 45 g | Cesto Čokoládové | |
| 30 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 22 g | rastlinný olej | 
Náplň 1:
| 350 g | Fruitful Jahoda | |
| 4 g | agar | 
Náplň 2:
| 400 g | Panna Cotta | |
| 1 g | napr. červené potr. farbivo | 
Dozdobenie:
| 30 g | Scaldis Dark | |
| čerstvé maliny | 
Technologický postup
Cesto Čokoládové, Tek.vaječnú melanž a olej šľaháme pri vyšších otáčkach 5 minút. Cesto rozotrieme na plech pokrytý pečným papierom a pečieme pri teplote 180°C cca 5 minút. Po vychladení si korpus rozdrobíme. Rozdrobený korpus dáme na spodok pohára, následne navrstvíme jahodovú Fruitful vrstvu (až po bočný okraj pohára), ktorú sme si predtým rozohriali na sporáku s agarom. Počkáme kým nám jahodová vrstva nestuhne.
Polovicu Panna Cotty si zohrejeme do 40°C na sporáku a zalejeme jahodovú časť. Necháme úplne stuhnúť. Po stuhnutí opäť nadrobíme korpus, zatrieme opäť jahodovou vrstvou rozohriatou s agarom. Necháme stuhnúť.
Druhú časť Panna Cotty si zohrejeme na sporáku do 40°C a prifarbíme napr. červenou potravinárskou farbou.
Nalejeme na povrch do pohárov. Po stuhnutí dekorujeme lyofilizovanými jahodovými krušinkami a ručne robenými čokoládovými hoblinami zo Scaldis Dark.
Dodatočné informácie
Pre 3 ks.
 
                