Fruitful receptúry
Čokoládovo-višňové košíčky

Jedinečné čokoládové košíčky zo Scaldis Dark/White plnené upečeným špaldovým cestom a chutnou šťavnatou náplňou z Fruitful Višňa. Dozdobené šľahačkou Rosette a dekoráciami zo Scaldis Dark/White.

Hmota:

200 g   Scaldis Dark
40 g   Scaldis White

Cesto:

45 g   Cesto špaldové s orechmi
10 g   Tekutá vaječná melanž
11 g   Zela Delikates

Náplň 1:

300 g   Fruitful Višňa

Náplň 2:

80 g   Rosette

Dozdobenie:

60 g   Scaldis Dark
15 g   Scaldis White

Technologický postup

V mikrovlnke v plastovej miske si roztopíme Scaldis White. Ručne štetcom nanášame "čiary" po vnútornej strane silikónových polguľových foriem. Necháme stuhnúť. V ďalšej miske si v mikrovlnke roztopíme Scaldis Dark a dôkladne si ho premiešame. Nalievame do silikónových polgulí na tie vytuhnuté biele čiary. Postupne pooblievame celé vnútro a počkáme, kým čokoláda trochu nezhustne. Vnútro pooblievame ešte raz, aby čokoládová vrstva zosilnela-bola hrubšia. Otočíme hore dnom na tácku s papierom na pečenie a necháme vytuhnúť v mrazáku. Po ztuhnutí jemne vyberáme. Pozor budú veľmi krehké! Cesto špaldové, Tek.vaječnú melanž a Zelu Delikates spracujeme na kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme z neho krúžky pod košíčky. Pečieme na plechu podloženom s papierom na pečenie pri 175°C cca 5 minút. Zoberieme hrniec. Rozohrejeme jeho dno na sporáku a dotkneme sa s každým čokoládovým košíčkom (jeho spodnou stranou) tohto rozohriateho hrnca. Čokoláda sa nám začne topiť, a to bude akokeby "naším lepidlom". Košíčky si takto prilepíme na špaldový krúžok, čo sme si upiekli, a tým pádom košíček získa stabilitu. Plníme striedavo s vyšľahanou Rossete a višňovým Fruitfulom. Dozdobujeme ručne vyrobenými ozdôbkami zo Scaldis Dark a Scaldis White.

 

Dodatočné informácie

Pre 6 ks.

Čokoládovo-višňové košíčky