Jedinečné čokoládové košíčky zo Scaldis Dark/White plnené upečeným špaldovým cestom a chutnou šťavnatou náplňou z Fruitful Višňa. Dozdobené šľahačkou Rosette a dekoráciami zo Scaldis Dark/White.
Hmota:
200 g
Scaldis Dark
40 g
Scaldis White
Cesto:
45 g
Cesto špaldové s orechmi
10 g
Tekutá vaječná melanž
11 g
Zela Delikates
Náplň 1:
300 g
Fruitful Višňa
Náplň 2:
80 g
Rosette
Dozdobenie:
60 g
Scaldis Dark
15 g
Scaldis White
Technologický postup
V mikrovlnke v plastovej miske si roztopíme Scaldis White. Ručne štetcom nanášame "čiary" po vnútornej strane silikónových polguľových foriem. Necháme stuhnúť. V ďalšej miske si v mikrovlnke roztopíme Scaldis Dark a dôkladne si ho premiešame. Nalievame do silikónových polgulí na tie vytuhnuté biele čiary. Postupne pooblievame celé vnútro a počkáme, kým čokoláda trochu nezhustne. Vnútro pooblievame ešte raz, aby čokoládová vrstva zosilnela-bola hrubšia. Otočíme hore dnom na tácku s papierom na pečenie a necháme vytuhnúť v mrazáku. Po ztuhnutí jemne vyberáme. Pozor budú veľmi krehké! Cesto špaldové, Tek.vaječnú melanž a Zelu Delikates spracujeme na kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme z neho krúžky pod košíčky. Pečieme na plechu podloženom s papierom na pečenie pri 175°C cca 5 minút. Zoberieme hrniec. Rozohrejeme jeho dno na sporáku a dotkneme sa s každým čokoládovým košíčkom (jeho spodnou stranou) tohto rozohriateho hrnca. Čokoláda sa nám začne topiť, a to bude akokeby "naším lepidlom". Košíčky si takto prilepíme na špaldový krúžok, čo sme si upiekli, a tým pádom košíček získa stabilitu. Plníme striedavo s vyšľahanou Rossete a višňovým Fruitfulom. Dozdobujeme ručne vyrobenými ozdôbkami zo Scaldis Dark a Scaldis White.