Fruitful receptúry Fruitful receptúry

Čokoládová ganache torta s malinami

Moderná čokoládová ganage torta s malinovým Fruitfulom a čerstvými malinami. Túto tortu si skutočne vychutnáte vďaka pravej čokoláde Arabesque Noir 58% v ganage náplni.

Cesto:

180 g   Mamas Pie
100 g   Zela Delikates

Čokoládová ganage:

225 g   Arabesque Noir 58%
225 g   Zela Delikates
125 g   Ken Presto
180 g   práškový cukor
250 g   Tekutá vaječná melanž

Poleva:

90 g   Ken Trufa
110 g   Zela cukr. poleva tmavá

Dozdobenie:

165 g   Fruitful Malina
50 g   čerstvé maliny

Technologický postup

Cesto Mamas pie spracujeme so Zelou Delikates.

Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenší plát, ktorým pokryjeme dno tortovej formy a predpečieme ho pri teplote 180°C počas 10 minút.

Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu Arabesque Noir 58%, Zela Delikates a práškový cukor. Po odstavení z vodného kúpeľa ručne primiešame Ken Presto a nakoniec Tekutú vaječnú melanž.

Čokoládovú zmes nalejeme na upečený spodok do formy a ďalej pečieme pri teplote 175°C počas cca 50 minút.

Torta musí pôsobiť po celom povrchu po upečení, že je nadýchaná. Po vybratí z pece, klesne - je to jej prirodzená vlastnosť. Necháme ju do druhého dňa vychladnúť.

Na druhý deň si vo vodnom kúpeli roztopíme Zela cukr. polevu tmavú s Ken Trufou na ganache, ktorú nalejeme na povrch torty. Ozdobne ponatierame s Fruitfull Malina a dozdobíme čerstvými malinami, prípadne lyofilizovanými.

Dodatočné informácie

Pre 12 ks.

Čokoládová ganache torta s malinami