 
             
          Citrónové nanuky s kardamónom
Citrónové nanuky s kardamónom
Pečené nanuky na paličke z piškótového korpusu, plnené s Fruitful Citrónový krém so štipkou mletého kardamónu a poliate cukrárskou polevou -jemne dozdobenou bielou polevou.
Cesto:
| 100 g | Biskuit Instant | |
| 40 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 5 g | voda | 
Náplň 1:
| 150 g | Fruitful Citrónový krém | |
| 30 g | voda | 
Náplň 2:
| 120 g | KEN Nata - nesl. živ. smotana | |
| 1 g | mletý kardamón | |
| 60 g | Zeesan Jogurt | |
| 120 g | voda | 
Dozdobenie:
| 300 g | Zela cukr .poleva tmavá | |
| 60 g | Scaldis White-biela | 
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme 11min. pri teplote 175°C.
Fruitful Citrónový krém si zmiešame dokopy s prevarenou vodou a dobre premiešame, kým sa hmoty nespoja. Rozotrieme na silikónovú podložku hrubšiu vrstvu a necháme zamraziť v mrazáku. Po vymrazení vykrajujeme obdĺžniky. Z korpusu tiež vykrojíme obdĺžniky. Ken Nata si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Jogurt zmiešaný s vodou a kardamónom a došľaháme do požadovanej konzistencie.
Skladanie nanuku:
Na spodok formy si nastriekame trochu krému, priložíme citrónový zamrznutý lát. Vložíme do formy paličku. Nastriekame opäť trochu krému a priložíme plát korpusu. Nakoniec doplníme formu až po povrch krémom. Nanuky necháme dôkladne vymraziť. Po zamrznutí opatrne vyberáme z foriem a polievame roztopenou Zela cukr. polevou tmavou. Dekorujeme hand made ozdobami zo Scaldis White a inými dekoráciami.
Dodatočné informácie
pre 6 ks á 95 g.
 
                