Fruitful receptúry
Citrónové nanuky s kardamónom

Pečené nanuky na paličke z piškótového korpusu, plnené s Fruitful Citrónový krém so štipkou mletého kardamónu a poliate cukrárskou polevou -jemne dozdobenou bielou polevou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 g Biskuit Instant
40 g Tekutá vaječná melanž
5 g voda
Náplň 1:
150 g Fruitful Citrónový krém
30 g voda
Náplň 2:
120 g KEN Nata - nesl. živ. smotana
1 g mletý kardamón
60 g Zeesan Jogurt
120 g voda
Dozdobenie:
300 g Zela cukr .poleva tmavá
60 g Scaldis White-biela

Technologický postup

    Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme 11min. pri teplote 175°C.
    Fruitful Citrónový krém si zmiešame dokopy s prevarenou vodou a dobre premiešame, kým sa hmoty nespoja. Rozotrieme na silikónovú podložku hrubšiu vrstvu a necháme zamraziť v mrazáku. Po vymrazení vykrajujeme obdĺžniky. Z korpusu tiež vykrojíme obdĺžniky. Ken Nata si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Jogurt zmiešaný s vodou a kardamónom a došľaháme do požadovanej konzistencie.


    Skladanie nanuku:

    Na spodok formy si nastriekame trochu krému, priložíme citrónový zamrznutý lát. Vložíme do formy paličku. Nastriekame opäť trochu krému a priložíme plát korpusu. Nakoniec doplníme formu až po povrch krémom. Nanuky necháme dôkladne vymraziť. Po zamrznutí opatrne vyberáme z foriem a polievame roztopenou Zela cukr. polevou tmavou. Dekorujeme hand made ozdobami zo Scaldis White a inými dekoráciami.

Dodatočné informácie

pre 6 ks á 95 g.

Citrónové nanuky s kardamónom