Citrónové Lemon curd tartaletky
Citrónové Lemon curd tartaletky
Jedinečné nadýchané bielkové tartaletky s jemným medovým korpusom a citrónovým krémom z rady Fruitful. jemne dochutené škoricou.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Cesto: | |||
| 450 | g | Cesto Medové | |
| 115 | g | voda | |
| 30 | g | Tekutá vaječná melanž | |
| Náplň 1: | |||
| 180 | g | Fruitful Citrónový krém | |
| 60 | g | Presta Cream - biely | |
| Náplň 2: | |||
| 110 | g | Bianca - bielková hmota | |
| 110 | g | voda teplá 60°C | |
| 110 | g | škoricový cukor | |
| 8 | g | ocot | |
| Dozdobenie: | cukrové perličky, čokoládová hviezdička, škorica, jemne opálené s flambovacou pištoľou |
Technologický postup
Vodu na Cesto Medové prevaríme v hrnci. Prisypeme Cesto Medové a miešame ručne, kým sa hmota úplne nespojí. Po vychladení primiešame do cesta Tekutú vaječnú melanž. Cesto necháme odležať 48hodín. Znova ho premiesime a rozdávkujeme do tartaletkových formičiek nastriekaných Carlex sprejom. Cestom vystelieme každé dno formy a pečieme pri teplote 195°C, 13-18 min. v závislosti od typu pece.
Po vychladení natrieme na povrch tartaletky do stredu krém zmiešaný z Fruitful Citrónový krém a Presta Cream.
Bielková hmota: Teplú vodu miešame v šľahači so škoricovým cukrom do rozpustenia. Prisypeme Biancu a zmes šľaháme mixérom 5 minút. Po vyšľahaní už len ručne primiešame ocot. Z hmoty striekame pomocou drezírovacieho sáčka na povrch tartaletiek "stromčeky" ktoré ozdobíme ručne robenými hviezdičkami zo Scaldis White a dekor farebnými guličkami.
Dodatočné informácie
pre 12 ks á 95 g.
