Fruitful receptúry
Citrónové Lemon curd tartaletky

Jedinečné nadýchané bielkové tartaletky s jemným medovým korpusom a citrónovým krémom z rady Fruitful. jemne dochutené škoricou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
450 g Cesto Medové
115 g voda
30 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1:
180 g Fruitful Citrónový krém
60 g Presta Cream - biely
Náplň 2:
110 g Bianca - bielková hmota
110 g voda teplá 60°C
110 g škoricový cukor
8 g ocot
Dozdobenie: cukrové perličky, čokoládová hvieždička, škorica, jemne opálené s flambovacou pištoľou

Technologický postup

    Vodu na Cesto Medové prevaríme v hrnci. Prisypeme Cesto Medové a miešame ručne, kým sa hmota úplne nespojí. Po vychladení primiešame do cesta Tekutú vaječnú melanž. Cesto necháme odležať 48hodín. Znova ho premiesime a rozdávkujeme do tartaletkových formičiek nastriekaných Carlex sprejom. Cestom vystelieme každé dno formy a pečieme pri teplote 195°C, 13-18min. v závislosti od typupece.

    Po vychladení natrieme na povrch tartaletky do stredu krém zmiešaný z Fruitful Citrónový krém a Presta Cream.

    Bielková hmota: Teplú vodu miešame v šľahači so škoricovým cukrom do rozpustenia. Prisypeme Biancu a zmes šľaháme mixérom 5 minút. Po vyšľahaní už len ručne primiešame ocot. Z hmoty striekame pomocou drezírovacieho sáčka na povrch tartaletiek "stromčeky" ktoré ozdobíme ručne robenými hviezdičkami zo Scaldis White a dekor farebnými guličkami.

Dodatočné informácie

pre 12 ks á 95 g.

Citrónové Lemon curd tartaletky