Receptúry
Veľkonočný koláčik s Jung Basis Rühr kakaový

Veľká noc v sebe prináša veľa možností ako zaujať svojich zákazníkov - a aby Vám niektoré koláčiky vydržali aj po Veľkej noci pripravili sme pre Vás receptúru na Veľkonočný koláč (biely/kakaový) s obľúbenou zmesou Jung Basis Rühr a kandizovaným ovocím/hrozienkami. Výrobok je jednoduchý na spracovanie a pritom veľmi efektný na reze a výborný na chuť. Je trvanlivejšieho charakteru a stačí ho pekne dozdobiť s tmavou alebo bielou polevou. Veľkonočný koláč biely/kakaový je ideálny pre rodinné balenia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
750 g Jung Basis Rühr
450 g tek.vaj. melanž/vajcia
350 g repkový olej
50 g kakaový prášok
150 g kandizované ovocie
100 g hrozienka
100 g sekané orechy
Dozdobenie polevou:
500 g Zela cukrárska poleva tmavá
50 g Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

     

    Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 60x20cm (prípadne 30x40 cm)  vystlaného pečným papierom. Pečieme pri 170°C cca 35-40 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Po upečení a vychladení  krájame na 8 kusov z plechu 60x20 cm alebo na ľubovoľné kúsky v prípade pečenia na 30x40 cm plechu.

    Jednotlivé kusy polejeme čokoládovou polevou a ozdobne prestriekame bielou polevou.

    Výrobok je vhodný pre rodinné balenia.