Veľkonočný koláčik s Jung Basis Rühr kakaový
Veľkonočný koláčik s Jung Basis Rühr kakaový
Veľká noc v sebe prináša veľa možností ako zaujať svojich zákazníkov - a aby Vám niektoré koláčiky vydržali aj po Veľkej noci pripravili sme pre Vás receptúru na Veľkonočný koláč (biely/kakaový) s obľúbenou zmesou Jung Basis Rühr a kandizovaným ovocím/hrozienkami. Výrobok je jednoduchý na spracovanie a pritom veľmi efektný na reze a výborný na chuť. Je trvanlivejšieho charakteru a stačí ho pekne dozdobiť s tmavou alebo bielou polevou. Veľkonočný koláč biely/kakaový je ideálny pre rodinné balenia.
Hmota:
| 750 g | Jung Basis Rühr | |
| 450 g | tek.vaj. melanž/vajcia | |
| 350 g | repkový olej | |
| 50 g | kakaový prášok | |
| 150 g | kandizované ovocie | |
| 100 g | hrozienka | |
| 100 g | sekané orechy |
Dozdobenie polevou:
| 500 g | Zela cukrárska poleva tmavá | |
| 50 g | Zela cukrárska poleva biela |
Technologický postup
|
|
||||||
Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 60x20cm (prípadne 30x40 cm) vystlaného pečným papierom. Pečieme pri 170°C cca 35-40 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Po upečení a vychladení krájame na 8 kusov z plechu 60x20 cm alebo na ľubovoľné kúsky v prípade pečenia na 30x40 cm plechu.
Jednotlivé kusy polejeme čokoládovou polevou a ozdobne prestriekame bielou polevou.
Výrobok je vhodný pre rodinné balenia.
