Receptúry Receptúry

Vianočka so sušeným ovocím

Chutná slávnostná vianočka s kandizovaným/sušeným ovocím a hrozienkami z Korent Vanilla chuťovo a vzhľadom poteší každého spotrebiteľa nielen počas veľkonočných sviatkov. ideálna počas celého dňa ako sladké raňajky, desiata a olovrant.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
12 %   Korent Vanilla
6 %   droždie čerstvé
8 %   Zela delikates
12 %   cukor kryštál
1,2 %   soľ
8 %   hrozienka
4 %   kandizované ovocie/sušené ovocie
44 %   voda cca

Dozdobenie:

5 %   Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

Miesenie cesta: 4 minút pomaly, 5 minút rýchlo

Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť.

Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov.

Rožky spletáme do tvaru pletenky z troch prútov a ukladáme na plechy.

Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.

Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme v pripravenej peci.

Čas kysnutia: 45-60 min.

Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%

Pečenie:

I. 220°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

II. 210°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

III. 200°C bez pary, otvorený odťah, 20 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 585 g + 15 g dozdobenie - po upečení á 500 g.

Vianočka so sušeným ovocím