Receptúry
Vianočka so sušeným ovocím

Chutná slávnostná vianočka s kandizovaným/sušeným ovocím a hrozienkami z Korent Vanilla chuťovo a vzhľadom poteší každého spotrebiteľa nielen počas veľkonočných sviatkov. ideálna počas celého dňa ako sladké raňajky, desiata a olovrant.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
12 % Korent Vanilla
6 % droždie čerstvé
8 % Zela delikates
12 % cukor kryštál
1,2 % soľ
8 % hrozienka
4 % kandizované ovocie/sušené ovocie
44 % voda cca
Dozdobenie:
5 % Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

    Miesenie cesta: 4 minút pomaly, 5 minút rýchlo

    Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť.

    Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov.

    Rožky spletáme do tvaru pletenky z troch prútov a ukladáme na plechy.

    Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.

    Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme v pripravenej peci.

    Čas kysnutia: 45-60 min.

    Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%

    Pečenie:

    I. 220°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

    II. 210°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

    III. 200°C bez pary, otvorený odťah, 20 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 585 g + 15 g dozdobenie - po upečení á 500 g.

Vianočka so sušeným ovocím