![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Veľkonočný muffin
Veľkonočný muffin
Chutný čokoládový muffin z Cesta čokoládového ozdobený ako sa patrí krémom s chuťou vaječného likéru a dozdobený cukrovými vajíčkami.
Korpus:
1000 g | Cesto čokoládové | |
500 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
500 g | rastlinný olej |
Krém:
375 g | Zela Delikates | |
375 g | Presta Brandy (vaječný likér) |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach počas cca 5 minút (nešľaháme a nemiešame príliš dlho). Hmotu dávkujeme do košíčkov na muffiny a pečieme pri 175 °C cca 40 minút. V teplovzdušnej rúre alebo rotačnej peci znížte teplotu na 150 - 160 °C.
Krém: Zmäknutý Zela Delikates vyšľaháme a zľahka doňho primiešame Presta Brandy (vaječný likér).
Krém striekame na vychladnuté muffinky a ľubovoľne dozdobíme napr. vajíčkami z marcipánu alebo kúpenými cukrovými vajíčkami z obchodu.
![Veľkonočný muffin](https://www.zeelandia.sk/receptury/fasiangy-velka-noc-receptury/velkonocny-muffin/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.png)