Receptúry
Veľkonočný muffin

Chutný čokoládový muffin z Cesta čokoládového ozdobený ako sa patrí krémom s chuťou vaječného likéru a dozdobený cukrovými vajíčkami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
1000 g Cesto čokoládové
500 g Tek.vaj. melanž/vajcia
500 g rastlinný olej
Krém:
375 g Zela Delikates
375 g Presta Brandy (vaječný likér)

Technologický postup

    Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach počas cca 5 minút (nešľaháme a nemiešame príliš dlho). Hmotu dávkujeme do košíčkov na muffiny a pečieme pri 175 °C cca 40 minút. V teplovzdušnej rúre alebo rotačnej peci znížte teplotu na 150 - 160 °C.

    Krém: Zmäknutý Zela Delikates vyšľaháme a zľahka doňho primiešame Presta Brandy (vaječný likér).

    Krém striekame na vychladnuté muffinky a ľubovoľne dozdobíme napr. vajíčkami z marcipánu alebo kúpenými cukrovými vajíčkami z obchodu.

Veľkonočný muffin