
Klasika v TRENDE DOBY: s NON-E Premiumback bez obsahu éčok Vynikajúca vianočka bez obsahu éčok vyrobená s NON-E Premiumback. Pekný objem a jemne sladká chuť vianočky. Jednoduché dávkovanie: 1% prídavok na množstvo múky. Stačí pridať Vami obľúbené množstvo cukru, tuku, soli, hrozienok, kandizovaného ovocia a vytvoriť si obľúbené výrobky v bezéčkovej verzii.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | Pšeničná múka T 512 | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
14 | % | kryštálový cukor | |
8 | % | Zeelandia margarín pekársky NON-E | |
7 | % | čerstvé droždie | |
1,2 | % | soľ | |
42 | % | voda cca | |
Dekorácia: | |||
0,55 | % | Ovex Powder Ölz | |
4,45 | % | voda |
Technologický postup
Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo. Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť.
Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov. Rožky spletáme do tvaru vianočky a ukladáme na plechy.
Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme mašľovacím prípravkom, ktorý sme si vopred pripravili a pečieme v pripravenej peci. Pečieme bez zaparenia s otvoreným odťahom. Čas kysnutia: 70-90 min. Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel. vlhkosť 75%.
Pečenie: I. 210°C bez pary, otvorený odťah, 2 min.,
II. 190°C bez pary, otvorený odťah, 20 min.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na cesto je 418 g + 12 g dekorácia.
Váha vianočky po upečení je á 350 g.
