Receptúry Receptúry

Veľkonočná vianočka bez obsahu éčok s Premiumback

Klasika v TRENDE DOBY: s NON-E Premiumback bez obsahu éčok Vynikajúca vianočka bez obsahu éčok vyrobená s NON-E Premiumback. Pekný objem a jemne sladká chuť vianočky. Jednoduché dávkovanie: 1% prídavok na množstvo múky. Stačí pridať Vami obľúbené množstvo cukru, tuku, soli, hrozienok, kandizovaného ovocia a vytvoriť si obľúbené výrobky v bezéčkovej verzii.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
1 %   NON-E Premiumback
14 %   kryštálový cukor
8 %   Zeelandia margarín pekársky NON-E
7 %   čerstvé droždie
1,2 %   soľ
42 %   voda cca

Dekorácia:

0,55 %   Ovex Powder Ölz
4,45 %   voda

Technologický postup

Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo. Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.

Zo surovín zamiesime cesto, ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť.

Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov. Rožky spletáme do tvaru vianočky a ukladáme na plechy.

Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme mašľovacím prípravkom, ktorý sme si vopred pripravili a pečieme v pripravenej peci. Pečieme bez zaparenia s otvoreným odťahom. Čas kysnutia: 70-90 min. Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel. vlhkosť 75%.
Pečenie: I. 210°C bez pary, otvorený odťah, 2 min.,
II. 190°C bez pary, otvorený odťah, 20 min.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na cesto je 418 g + 12 g dekorácia.

Váha vianočky po upečení je á 350 g.

Veľkonočná vianočka bez obsahu éčok s Premiumback