Receptúry
Sviatočná vianočka s hrozienkami

Chutná sviatočná vianočka s hrozienkami (kandizovaným ovocím, sušeným ovocím, sekanými slivkami a pod.) z Backcreme - chuťovo poteší každého spotrebiteľa.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
15 % BACKCREME
6 % droždie čerstvé
8 % Zela delikates
10 % cukor kryštál
12 % hrozienka
44 % voda cca
Dozdobenie:
5 % Tekutá vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

    Miesenie cesta: 4 minút pomaly, 5 minút rýchlo

    Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť. Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov. Rožky spletáme do tvaru pletenky z troch prútov a ukladáme na plechy. Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.

    Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme v pripravenej peci.

    Čas kysnutia: 45-60 min.

    Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%

    Pečenie:

    I. 220°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

    II. 210°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

    III. 200°C bez pary, otvorený odťah, 20 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 585 g + 15 g dozdobenie - po upečení á 500 g.

Sviatočná vianočka s hrozienkami