Špaldovo-karamelové rezy
Výborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.
https://www.zeelandia.sk/receptury/fasiangy-velka-noc-receptury/spaldovo-karamelove-rezy
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Výborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.
Cesto 1:
600 g
|
|
Cesto špaldové s orechmi |
360 g
|
|
Tek.vaj. melanž/vajcia |
300 g
|
|
rastlinný olej |
Cesto 2:
125 g
|
|
BIANCA - bielka sušené sladené |
125 g
|
|
cukor kryštál |
125 g
|
|
voda |
Náplň:
500 g
|
|
MIFI karamelová |
250 g
|
|
Zela Delikates/maslo |
Poleva:
300 g
|
|
Satina Toffee |
50 g
|
|
rastlinný olej |
20 g
|
|
Satina Tmavá - na prestriekanie |
Technologický postup
Špaldové cesto vymiešame s vaječnou melanžou a olejom lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto rozdelíme na 2 plechy 60x20 cm vystlané pečným papierom.
Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Biancu, vodu a cukor šľaháme cca 8 min. metlou pri najvyššej rýchlosti stroja.
Vyšľahanú hmotu rozotrieme do plechu 60x20cm vystlaného pečným papierom.
Pečieme pri 150°C cca 30 min. v závislosti od typu pece.
Správne upečený plát má na vrchu a spodku jemnú kôrku, stred je penový.
Krém pripravíme vyšľahaním Mifi karamelovej so Zela Delikates na hladký krém.
Kompletizácia zákusku:
Na spodok plechu uložíme špaldový plát, natrieme 1/2 krému,
priložíme bielkový plát, natrieme druhú 1/2 krému a priložíme
špaldovým plátom.
Necháme stuhnúť a polejeme Satinou Toffee pripravenou s olejom.
Dozdobíme Satinou Tmavou alebo Zela cukrárskou polevou tmavou.
Krájame na rezy podľa potreby.