Receptúry
Špaldovo-karamelové rezy

Výborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto 1:
600 g Cesto špaldové s orechmi
360 g Tek.vaj. melanž/vajcia
300 g rastlinný olej
Cesto 2:
125 g BIANCA - bielková
125 g cukor kryštál
125 g voda
Náplň:
500 g MIFI karamelová
250 g Zela delikates/maslo
Poleva:
300 g Satina toffee
50 g rastlinný olej
20 g Satina tmavá - na prestriekanie

Technologický postup

    Špaldové cesto vymiešame s vaječnou melanžou a olejom lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min.
    Vymiešané cesto rozdelíme na 2 plechy 60x20 cm vystlané pečným papierom.
    Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
    Biancu, vodu a cukor šľaháme cca 8 min. metlou pri najvyššej rýchlosti stroja.
    Vyšľahanú hmotu rozotrieme do plechu 60x20cm vystlaného pečným papierom.
    Pečieme pri 150°C cca 30 min. v závislosti od typu pece.
    Správne upečený plát má na vrchu a spodku jemnú kôrku, stred je penový.
    Krém pripravíme vyšľahaním Mifi karamelovej so Zela Delikates na hladký krém.
    Kompletizácia zákusku:
    Na spodok plechu uložíme špaldový plát, natrieme 1/2 krému,
    priložíme bielkový plát, natrieme druhú 1/2 krému a priložíme
    špaldovým plátom.
    Necháme stuhnúť a polejeme Satinou toffee pripravenou s olejom.
    Dozdobíme Satinou tmavou alebo Zela polevou tmavou.
    Krájame na rezy podľa potreby.