Špaldovo-karamelové rezyVýborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.https://www.zeelandia.sk/receptury/fasiangy-velka-noc-receptury/spaldovo-karamelove-rezyhttps://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Výborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.
Cesto 1:
600 g
Cesto špaldové s orechmi
360 g
Tek.vaj. melanž/vajcia
300 g
rastlinný olej
Cesto 2:
125 g
BIANCA - bielka sušené sladené
125 g
cukor kryštál
125 g
voda
Náplň:
500 g
MIFI karamelová
250 g
Zela Delikates/maslo
Poleva:
300 g
Satina Toffee
50 g
rastlinný olej
20 g
Satina Tmavá - na prestriekanie
Technologický postup
Špaldové cesto vymiešame s vaječnou melanžou a olejom lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozdelíme na 2 plechy 60x20 cm vystlané pečným papierom. Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky. Biancu, vodu a cukor šľaháme cca 8 min. metlou pri najvyššej rýchlosti stroja. Vyšľahanú hmotu rozotrieme do plechu 60x20cm vystlaného pečným papierom. Pečieme pri 150°C cca 30 min. v závislosti od typu pece. Správne upečený plát má na vrchu a spodku jemnú kôrku, stred je penový. Krém pripravíme vyšľahaním Mifi karamelovej so Zela Delikates na hladký krém. Kompletizácia zákusku: Na spodok plechu uložíme špaldový plát, natrieme 1/2 krému, priložíme bielkový plát, natrieme druhú 1/2 krému a priložíme špaldovým plátom. Necháme stuhnúť a polejeme Satinou Toffee pripravenou s olejom. Dozdobíme Satinou Tmavou alebo Zela cukrárskou polevou tmavou. Krájame na rezy podľa potreby.