Smotanové kopuly jogurtové
Zaujímavé smotanové kopuly na obohatenie sortimentu každej cukrárne - jogurtové, malinové, čokoládové - napr. so žltou Palettou na povrchu ideálne pre jarné obdobie a Veľkú Noc.
https://www.zeelandia.sk/receptury/fasiangy-velka-noc-receptury/smotanove-kopuly-jogurtove
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Zaujímavé smotanové kopuly na obohatenie sortimentu každej cukrárne - jogurtové, malinové, čokoládové - napr. so žltou Palettou na povrchu ideálne pre jarné obdobie a Veľkú Noc.
Cesto:
125 g
|
|
Piškóta 100 tmavá |
75 g
|
|
Tek.vaj. melanž/vajcia |
25 g
|
|
voda |
Náplň 1:
300 g
|
|
KEN PRESTO - sladená |
65 g
|
|
Zeesan Jogurt |
125 g
|
|
voda vlažná |
Náplň 2:
160 g
|
|
Frutafill marhuľa |
2 g
|
|
agar |
10 g
|
|
cukor kryštál |
140 g
|
|
voda |
Dozdobenie:
200 g
|
|
Paletta Spray Neutral |
|
|
žlté potr. farbivo |
Technologický postup
Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Vyšľahanú piškótu rozotrieme na plech vystlaný pečeným papierom a upečieme tenkú piškótu. Šľahačku vyšľaháme do polotuhej konzistencie a pridáme Zeesan pripravený podľa návodu na obale. Vodu,agar a cukor uvaríme a po jemnom ochladení pridáme Frutafill marhuľa.Hotovou zmesou naplníme formičky na polgule vystriekané Carlex Spray a necháme stuhnúť. Kompletizácia výrobku: Do silikónovej formy vystriekanej Carlex Spray a vysypanej práškovým cukrom nadávkujeme ochutenú šľahačku, pridáme ovocnú želé polguľu a priložíme piškótovým kolieskom. Necháme dôkladne zmraziť. Po zmrazení polejeme rozohriatou Palettou Spray Neutral- prifarbíme na žlto. TIP: Hotovú kopulu môžeme uložiť na koliesko z lineckého cesta. Dekorujeme podľa fantázie.
Dodatočné informácie
Z receptúry pripravíte 10 kopúl á 100 g.