
PEČIVO v TRENDE DOBY: JOGOGOLD a SLANÉ NÁPLNE Jemne korenené cesto Jogogold v spojení so slanou náplňou Bolognese, Mexico, pizza náplňami z našej ponuky alebo novou Špenátovou náplňou s brokolicou a strúhaným Eidamom/syrom ako kombinácia chutí. Slimáčiky: ideálne vďaka špenátovej náplni aj počas veľkonočného (jarného) obdobia, veľmi pekné na vzhľad po upečení a jemne dozdobené sezamom.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
50 | % | Pšeničná múka T 512 | |
50 | % | JOGOGOLD | |
4 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | Bravčová masť škvarená | |
0,5 | % | Kryštálový cukor | |
48 | % | voda cca | |
Náplň: | |||
70 | % | Špenátová náplň s brokolicou | |
20 | % | Strúhaný Eidam 30% | |
Dekorácia: | |||
5 | % | Tekutá vaječná melanž | |
7 | % | sezamové semienko |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.
Cesto po zamiesení necháme krátko vyzrieť, rozváľame na finálny plát o hrúbke 3,5mm, natrieme plát náplňou, posypeme strúhaným syrom a zvinieme. Závin krájame na kolieska-slimáky a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť a po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme sezamovým semienkom.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút,
III. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka cesta: 85 g + 50 g náplň + 7 g dekorácia
Váha po upečení 120 g.
