Receptúry
Slimáky so špenátovou náplňou s brokolicou

PEČIVO v TRENDE DOBY: JOGOGOLD a SLANÉ NÁPLNE Jemne korenené cesto Jogogold v spojení so slanou náplňou Bolognese, Mexico, pizza náplňami z našej ponuky alebo novou Špenátovou náplňou s brokolicou a strúhaným Eidamom/syrom ako kombinácia chutí. Slimáčiky: ideálne vďaka špenátovej náplni aj počas veľkonočného (jarného) obdobia, veľmi pekné na vzhľad po upečení a jemne dozdobené sezamom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
50 % Pšeničná múka T 512
50 % JOGOGOLD
4 % čerstvé droždie
2 % Bravčová masť škvarená
0,5 % Kryštálový cukor
48 % voda cca
Náplň:
70 % Špenátová náplň s brokolicou
20 % Strúhaný Eidam 30%
Dekorácia:
5 % Tekutá vaječná melanž
7 % sezamové semienko

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.

    Cesto po zamiesení necháme krátko vyzrieť, rozváľame na finálny plát o hrúbke 3,5mm, natrieme plát náplňou, posypeme strúhaným syrom a zvinieme. Závin krájame na kolieska-slimáky a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť a po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme sezamovým semienkom.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút,

    III. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka cesta: 85 g + 50 g náplň + 7 g dekorácia

Váha po upečení 120 g.

Slimáky so špenátovou náplňou s brokolicou