
Netradičná kombinácia mrkvového piškótového korpusu s výbornou banánovou (Zeesanovou) náplňou - roláda je veľmi jemná a zároveň výbornej chuti - ideálne pre jarné obdobie a Veľkú noc.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | |||
300 | g | Piškóta 100 svetlá | |
180 | g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
60 | g | voda | |
100 | g | nastrúhaná mrkva | |
Náplň: | |||
250 | g | KEN PRESTO | |
50 | g | Zeesan BANÁN | |
60 | g | vlažná voda | |
Dozdobenie: | |||
350 | g | Zela biely fondant |
Technologický postup
Všetky suroviny okrem mrkvy šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.Zľahka vmiešame nastrúhanú odšťavenú mrkvu. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech s pečným papierom o rozmere 35x52cm.
Pečieme pri cca 190-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Šľahačku vyšľaháme a pripravíme so Zeesanom podľa návodu na obale. Upečený plát natrieme pripravenou šľahačkou (časť odložíme na potretie rolády) a opatrne zvinieme do rolády.
Po stuhnutí potrieme zvyšnou šľahačkou a polejeme rozohriatym fondánom.
Dekorujeme podľa fantázie. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
