Receptúry
Mrkvová roláda

Netradičná kombinácia mrkvového piškótového korpusu s výbornou banánovou (Zeesanovou) náplňou - roláda je veľmi jemná a zároveň výbornej chuti - ideálne pre jarné obdobie a Veľkú noc.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
300 g Piškóta 100 svetlá
180 g Tek.vaj. melanž/vajcia
60 g voda
100 g nastrúhaná mrkva
Náplň:
250 g KEN PRESTO
50 g Zeesan BANÁN
60 g vlažná voda
Dozdobenie:
350 g Zela biely fondant

Technologický postup

    Všetky suroviny okrem mrkvy šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.Zľahka vmiešame nastrúhanú odšťavenú mrkvu. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech s pečným papierom o rozmere 35x52cm.

    Pečieme pri cca 190-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Šľahačku vyšľaháme a pripravíme so Zeesanom podľa návodu na obale. Upečený plát natrieme pripravenou šľahačkou (časť odložíme na potretie rolády) a opatrne zvinieme do rolády.

    Po stuhnutí potrieme zvyšnou šľahačkou a polejeme rozohriatym fondánom.

    Dekorujeme podľa fantázie. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Mrkvová roláda