Receptúry
Mrkvová roláda

Netradičná kombinácia mrkvového piškótového korpusu s výbornou banánovou (Zeesanovou) náplňou - roláda je veľmi jemná a zároveň výbornej chuti - ideálne pre jarné obdobie a Veľkú noc.

Korpus:

300 g   Piškóta 100 svetlá
180 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
60 g   voda
100 g   nastrúhaná mrkva

Náplň:

250 g   KEN PRESTO
50 g   Zeesan BANÁN
60 g   vlažná voda

Dozdobenie:

350 g   Zela biely fondant

Technologický postup

Všetky suroviny okrem mrkvy šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.Zľahka vmiešame nastrúhanú odšťavenú mrkvu. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech s pečným papierom o rozmere 35x52cm.

Pečieme pri cca 190-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Šľahačku vyšľaháme a pripravíme so Zeesanom podľa návodu na obale. Upečený plát natrieme pripravenou šľahačkou (časť odložíme na potretie rolády) a opatrne zvinieme do rolády.

Po stuhnutí potrieme zvyšnou šľahačkou a polejeme rozohriatym fondánom.

Dekorujeme podľa fantázie. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Mrkvová roláda