Receptúry
Maslový pletenec

2046 Butter backcreme dodá Vašim výrobkom nielen jemnosť striedky, čerstvosť a mäkkosť, ale aj úžasnú maslovú chuť a vôňu, ktorej neodolá žiadny spotrebiteľ. Pre jemné pečivo z kysnutého cesta. Dávkovanie: 20 % na múku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
20 % Butter Backcreme - maslový
14 % cukor kryštál
8 % droždie čerstvé
1,5 % soľ
3 % Tekutá vaječná melanž/vajcia
3 % Zeel. margarín Zeelback
53 % voda cca
Dozdobenie:
5 % Tekutá vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Navážka na 1 ks je 480 g. Cestový kus tvarujeme nasledovne: Položením do kríža po tri a tri pramienky z rožkového stroja zapletieme ako zo štyroch. Upravíme do okrúhleho tvaru. Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.  Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 15 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

    Pozrite si video na linku

    https://www.youtube.com/watch?v=0rhurrZs2Hc

    pod názvom mazanec pletený.

Dodatočné informácie

navážka napr. 469 g + 11 g dozdobenie - po upečení á 400 g.

Maslový pletenec