
Klasický a predsa výnimočný mazanec vďaka svojmu zloženiu - za použitia Butter Backcreme - s maslovou chuťou a vysokým podielom prepusteného masla v zložení a napr. hrozienok/mandlí/sušených sliviek, kandizovaného ovocia. Vydrží po celú dobu Vianoc/Veľkej noci čerstvý - ak ho teda nestihnete zjesť na posedenie už pri raňajkách.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto | |||
100 | % | pšeničná múka T 512 | |
20 | % | Butter Backcreme - maslový | |
5 | % | Zeel.margarín Zeelback | |
8 | % | cukor kryštál | |
1,5 | % | soľ | |
7 | % | čerstvé droždie | |
30 | % | hrozienka, kandizované ovocie | |
51 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | |||
5 | % | Tekutá vaječná melanž/vajcia |
Technologický postup
Miešanie: 45minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Cesto pripravíme na záraz, kandizované pridáme 2 minúty pred koncom miesenia.
Cesto po zamiesení necháme vyzrieť, potom rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov.
Uložíme na plechy, dáme nakysnúť, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 50 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 190 °C, bez pary zatvorený odťah, 30-35 minút,
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka napr. 337 + 8 g dozdobenie - po upečení á 300 g.
