Linecké košíčky s citrónovým krémom a Biancou
Linecké košíčky s citrónovým krémom a Biancou
Chutné citrónové košíčky s jemnou penou z Bianci - opálené flambovacou pištolou.
Cesto:
| 250 g | MAMAS PIE | |
| 70 g | Zeel. margarín Zeelback | |
| 20 g | voda |
Náplň 1:
| 40 g | Zlatka - krémový prášok | |
| 50 g | cukor kryštál | |
| 250 g | voda | |
| 200 g | Frutafill citrón | |
| 170 g | Zela Delikates |
Náplň 2=Dozdobenie:
| 65 g | cukor kryštál | |
| 65 g | BIANCA | |
| 65 g | voda | |
| 65 g | cukor práškový |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus vymiesime na hladké cesto. Vykrajovačkou vykrojíme kruhy a vystelieme nimi vhodné formičky. Pečieme pri 200°C cca 10 min. Upečené košíčky necháme dôkladne vychladnúť.Z vody,cukru a Zlatky uvaríme puding . Necháme vychladiť a vyšľaháme so Zela Delikates a frutafill citrón na hladký krém. Pomocou drezírovacieho vrecka dávkujeme do košíčkov. Biancu vyšľaháme s cukrom a horúcou vodou, pred koncom šľahania pridáme práškový cukor. Navrstvíme na košíčky a pre krajší efekt opálime flambovacou pištoľou. Z uvedenej dávky pripravíme cca 15 košíčkov.
Dodatočné informácie
pre 10 košíčkov.
