Receptúry Receptúry

Kakaový venček

Zaujímavý a krásne vyzerajúci kakaový venček plnej kakaovej chuti vyzneje na každom pulte v obchode. S našou škoricovou náplňou, makovou a orechovou varenou náplňou pripravíte veľmi rýchlo aj jeho ďalšie varianty.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
10 %   Korent Vanilla
8 %   Zeel. marg. Zeelback
12 %   cukor kryštál
8 %   čerstvé droždie
1,2 %   soľ
47 %   voda cca

Náplň:

30 %   Náplň KAKAOVÁ-zmes
6 %   voda
12 %   Zeel. marg. Zeelback

Dozdobenie:

5 %   Tek.vaj.melanž/vajcia

Technologický postup

 

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí delíme cez deličku cesta, spracujeme do tvaru žemlí ktoré upravíme do placky, natrieme náplňou a narežeme radielkom na pásy. Na jednej strane necháme v celku. Zvinieme do venčeka a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť. Po nakysnutí potrieme povrch vaječnou melanžou. Výrobky vložíme do pece a pečieme s otvoreným odťahom.

Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Kakaový venček