
Zaujímavý a krásne vyzerajúci kakaový venček plnej kakaovej chuti vyzneje na každom pulte v obchode. S našou škoricovou náplňou, makovou a orechovou varenou náplňou pripravíte veľmi rýchlo aj jeho ďalšie varianty.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | pšeničná múka T 512 | |
10 | % | Korent Vanilla | |
8 | % | Zeel. marg. Zeelback | |
12 | % | cukor kryštál | |
8 | % | čerstvé droždie | |
1,2 | % | soľ | |
47 | % | voda cca | |
Náplň: | |||
30 | % | Náplň KAKAOVÁ-zmes | |
6 | % | voda | |
12 | % | Zeel. marg. Zeelback | |
Dozdobenie: | |||
5 | % | Tek.vaj.melanž/vajcia |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí delíme cez deličku cesta, spracujeme do tvaru žemlí ktoré upravíme do placky, natrieme náplňou a narežeme radielkom na pásy. Na jednej strane necháme v celku. Zvinieme do venčeka a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť. Po nakysnutí potrieme povrch vaječnou melanžou. Výrobky vložíme do pece a pečieme s otvoreným odťahom.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
