Receptúry
Kakaový venček

Zaujímavý a krásne vyzerajúci kakaový venček plnej kakaovej chuti vyzneje na každom pulte v obchode. S našou škoricovou náplňou, makovou a orechovou varenou náplňou pripravíte veľmi rýchlo aj jeho ďalšie varianty.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
10 % Korent Vanilla
8 % Zeel. marg. Zeelback
12 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
1,2 % soľ
47 % voda cca
Náplň:
30 % Náplň KAKAOVÁ-zmes
6 % voda
12 % Zeel. marg. Zeelback
Dozdobenie:
5 % Tek.vaj.melanž/vajcia

Technologický postup

     

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí delíme cez deličku cesta, spracujeme do tvaru žemlí ktoré upravíme do placky, natrieme náplňou a narežeme radielkom na pásy. Na jednej strane necháme v celku. Zvinieme do venčeka a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť. Po nakysnutí potrieme povrch vaječnou melanžou. Výrobky vložíme do pece a pečieme s otvoreným odťahom.

    Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.