Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka zo zmesi Cesto Jogurtové sa jednoducho pripravuje a pekne upečie aj v hotelových podmienkach. Ideálna nielen ako rodinné balenie do obchodov - na víkendy ale aj pre gastro oblasť - pre raňajkový program, k menu, cateringu a pod.
Hmota:
500 g | Cesto jogurtové | |
160 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
150 g | rastlinný olej | |
150 g | voda |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do bábovkovej formy vystriekanej Carlex Spray.
Pečieme pri 175°C cca 45-55 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
TIP: Do cesta možno pridať čokoládovú dekoráciu, kakao atď.
Pri navážke 960 g - veľká bábovka - dostanete po upečení 800 g bábovku.