Receptúry
Jemné pečivo s Lactorex originál

Jemné pečivo z Lactorex originál je v Zeelandii už tradícia - tento prípravok viete použiť na mnohé variácie výrobkov vo Vašej pekárni, pričom jemné pečivo je chutné, s jemnou štruktúrou striedky, s pekným objemom a pritom s použitím len 2 % dávkovania Lactorex originál na množstvo pridanej múky. Odporúčané množstvo tuku - Zeelandia margarín Zeelback do cesta je 10 % a cukru 14% - vtedy získate chutné, dlho čerstvé pečivo. S cestom sa dobre pracuje ako manuálne, tak strojovo, má výbornú toleranciu počas kysnutia a pečenia a dá sa z neho tvarovať jednoduché aj komplikované tvary pečiva, je ideálne na plnenie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
2 % Lactorex originál
6 % droždie čerstvé
1,4 % soľ
5 % Tek. vaječná melanž/vajcia
14 % cukor kryštál
10 % Zeel. margarín Zeelback
44 % voda cca
Dozdobenie:
5 % Tekutá vaječná melanž/vajcia
4 % mak modrý

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.

    Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, prípadne upravíme tvary podľa požiadavky,

    ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 91 g + 5 g dozdobenie - po upečení á 80 g.