Receptúry Receptúry

Jemné pečivo - Lupačka, uzol... bez éčok (s NON-E Premiumback)

Vyrobiť jemné pečivo bez obsahu éčok s vynikajúcou chuťou, jemnosťou a dobrým objemom už nie je problém. So Zeelandia bezéčkovým NON-E Premiumback to je hračka. Nízke dávkovanie 1 % na množstvo pridanej múky a správny pomer tuku a cukru do receptúry a Vaše lúpačky, uzly alebo briošky budú jedna radosť.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
1 %   NON-E Premiumback
7 %   čerstvé droždie
8 %   Zeelandia margarín pekársky NON-E
14 %   Kryštálový cukor
1,2 %   soľ
42 %   voda cca

Dekorácia:

0,55 %   Ovex Powder Ölz
4,45 %   voda

Technologický postup

Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo

Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť.

Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov.

Tvarujeme výrobky podľa požiadavky a ukladáme na plechy. Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.

Po nakysnutí potrieme mašľovacím prípravkom ktorý sme si vopred pripravili a pečieme v pripravenej peci.

Pečieme bez zaparenia s otvoreným odťahom.

Čas kysnutia: 70-90 min.

Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%

Pečenie:

I. 210°C bez pary, otvorený odťah,  2 min.

II. 190°C bez pary, otvorený odťah,  10 min.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je napr. 90 g + 3 g dekorácia. Váha po upečení je v danom prípade á 80 g.

Jemné pečivo - Lupačka, uzol... bez éčok (s NON-E Premiumback)