Receptúry
TURBAN s pizza náplňou

Jemne korenené cesto Jogogold v spojení so slanou náplňou Bolognese, s kvalitným paradajkovým základom a Eidamom ako náplň. Pečené v papierových alebo aluminium formičkách. Pekný celkový vzhľad výrobku ako aj zaujímavý vzhľad na reze. Pre ešte krajší vzhľad je povrch potretý vaječnou melanžou a posypaný zákazníkmi obľúbeným sezamom. JOGOGOLD: - inovovaná zmes, - vylepšená farba striedky/lepší pražený slad, - vylepšená chuť vďaka jedinečnej zmesi korenia. Špenátová náplň s brokolicou: - v trende plant-based (zeleninové náplne), - 70% obsah špenátu + brokolice, - vyvážená chuť, pekná farba, - ideálne kombinovateľná so syrom Eidam, Feta, vajíčkom, bešamelom a pod. Bolognese, Náplň Mexico, pizza náplne: - kvalitný paradajkový základ, - vyvážená chuť v závislosti od druhu náplne.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
50 % Pšeničná múka T 512
50 % JOGOGOLD
4 % čerstvé droždie
2 % Bravčová masť škvarená
47 % voda cca
0,5 % kryštálový cukor
Náplň:
70 % Bolognese náplň
20 % Strúhaný Eidam 30%
Dekorácia:
5 % Tekutá vaječná melanž
7 % sezamové semienko

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.

    Cesto po zamiesení rozvážime na požadovanú hmotnosť bochníkov.
    Cestový kus rozváľame do placky, potrieme náplňou, posypeme strúhaným syrom a zvinieme.
    Pripravené záviny stočíme a ukladáme do tvorítok.
    Dáme nakysnúť a po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme sezamovým semienkom.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

    III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka cesta 250 g + náplň 150 g + dekorácia: 20 g

Váha po upečení 350 g.

TURBAN s pizza náplňou