Receptúry Receptúry

Slimáky s pizza náplňou

Aj z pečivovej zmesi si viete ľahko pripraviť chutné slané snacky napr. v podobe slimáčika plneného slanou náplňou. Jemne korenená chuť zmesi Jogogold v spojení s jedinečnou variantou slanej náplne Mexico Vašich zákazníkov určite osloví. Slimáky sú veľmi pekné na vzhľad po upečení a jemne dozdobené sezamom.

Cesto:

50 %   Pšeničná múka T 512
50 %   JOGOGOLD
4 %   čerstvé droždie
2 %   Bravčová masť škvarená
0,5 %   Kryštálový cukor
48 %   voda cca

Náplň:

70 %   Náplň Mexico
20 %   Strúhaný Eidam 30%

Dekorácia:

5 %   Tekutá vaječná melanž
7 %   sezamové semienko

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.

Cesto po zamiesení necháme krátko vyzrieť, rozváľame na finálny plát o hrúbke 3,5mm, natrieme plát náplňou, posypeme strúhaným syrom a zvinieme. Závin krájame na kolieska-slimáky a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť a po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme sezamovým semienkom.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút,

III. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka cesta: 85 g + 50 g náplň + 7 g dekorácia

Váha po upečení 120 g.

Slimáky s pizza náplňou