Receptúry
Škoricový kvet (poznáte z nášho Facebooku)

Pozrite si video na prípravu tohto chutného a jednoduchého škoricového kvetu na našej Facebook stránke: https://www.facebook.com/ZeelandiaSK/ Prekvapivo jednoduchá príprava Škoricového kvetu zapletaním naplneného cesta do formičiek alebo bábovkových formičiek - pričom výsledný výrobok je textúrou jemný, veľmi chutný vďaka použitej škoricovej náplni, primerane sladký a pekný na povrchu vďaka posypu Mont Blanc.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
10 % Korent Vanilla
8 % Zeel. marg. Zeelback
12 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
1,2 % soľ
47 % voda cca
Náplň:
30 % Náplň KAKAOVÁ-zmes
6 % voda
12 % Zeel. marg. Zeelback
Dozdobenie:
5 % Tek.vaj.melanž/vajcia

Technologický postup

     

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozváľame na pláty o rozmere cesta 30-35cm. Hrúbka cesta 0,8cm ručne dovaľkáme a natrieme margarínom a škoricovou náplňou a prehneme na polovicu, takto opakujeme so skladaním cca 3-4 krát. Vykrojíme pásy široké 4-5cm. S pásov zaviažeme dvojitý uzol a vložíme do malých bábovkových foriem. Dáme nakysnúť a pečieme v peci s otvoreným odťahom. Po pečení natrieme rozpusteným margarínom a posypeme nerozpustným cukrom.

    Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

     

     

Škoricový kvet (poznáte z nášho Facebooku)