Receptúry
Veľkonočný baranček z Korent Vanilla

Chutné a zaujímavé jemné pečivo v tvare zajačika zo zmesi Korent vanilla potešia nielen na Veľkú noc a nielen detského zákazníka.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
10 %   Korent Vanilla
8 %   Zeel. marg. Zeelback
12 %   cukor kryštál
8 %   čerstvé droždie
1,2 %   soľ
47 %   voda cca

Náplň:

45 %   Levanto-lieskovo-oriešková náplň
25 %   voda

Dozdobenie:

5 %   Zeel. marg. Zeelback
3 %   Mont Blanc-nerozpustný dekoračný cukor

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na požadovanú hmotnosť 129g cesta. Jednotlivé kusy rozgúľame do placky o hrúbke cca 5mm. Placku v dvoch tretinách rozkrojíme. Do dvojtretinovej placky vložíme náplň a prehneme. Zo zvyšnej jednej tretiny urobíme hlavu nohy a roh na dozdobenie barančeka. Okraj chrbáta prejdeme radielkom, telo dozdobíme zásekmi s použitím kolieska alebo radielka, oko dohotovíme hrozienkom. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme v peci s otvoreným odťahom. Po upečení potrieme rozpusteným margarínom a posypeme nerozpustným cukrom.

Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 14 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Veľkonočný baranček z Korent Vanilla