Receptúry
Veľkonočný baranček z Korent Vanilla

Chutné a zaujímavé jemné pečivo v tvare zajačika zo zmesi Korent vanilla potešia nielen na Veľkú noc a nielen detského zákazníka.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
10 % Korent Vanilla
8 % Zeel. marg. Zeelback
12 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
1,2 % soľ
47 % voda cca
Náplň:
45 % Levanto-lieskovo-oriešková náplň
25 % voda
Dozdobenie:
5 % Zeel. marg. Zeelback
3 % Mont Blanc-nerozpustný dekoračný cukor

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na požadovanú hmotnosť 129g cesta. Jednotlivé kusy rozgúľame do placky o hrúbke cca 5mm. Placku v dvoch tretinách rozkrojíme. Do dvojtretinovej placky vložíme náplň a prehneme. Zo zvyšnej jednej tretiny urobíme hlavu nohy a roh na dozdobenie barančeka. Okraj chrbáta prejdeme radielkom, telo dozdobíme zásekmi s použitím kolieska alebo radielka, oko dohotovíme hrozienkom. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme v peci s otvoreným odťahom. Po upečení potrieme rozpusteným margarínom a posypeme nerozpustným cukrom.

    Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 14 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Veľkonočný baranček z Korent Vanilla