
Čokoládová torta BEZ MÚKY
Čokoládová torta BEZ MÚKY
Neskutočne chutná čokoládovo-orechová torta BEZ MÚKY s KEN Trufa a šľahačkou KEN Presto.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | |||
125 | g | Tekutý vaječný bielok | |
50 | g | cukor kryštál | |
55 | g | Tek.vaječný žĺtok | |
2 | g | sóda bikarbóna | |
20 | g | kakao cukrárske | |
50 | g | mleté orechy/sekané na drobno | |
Náplň 1: | |||
300 | g | KEN Trufa | |
Náplň 2: | |||
200 | g | KEN Presto | |
Dozdobenie: | |||
25 | g | kakao cukrárske |
Technologický postup
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom,orechmi a sódou bikarbónou.
Pripravenú zmes rozotrieme do tortového ráfku o priemere 24cm.
Pečieme pri 180°C cca 15 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Na upečený korpus natrieme najskôr vyšľahanú Ken Trufa a na ňu Ken Presto. Necháme stuhnúť a po stuhnutí posypeme povrch torty kakaom cez šablónu.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti. (napr. 12 ks á 60 g)
