Receptúry
Čokoládová torta BEZ MÚKY

Neskutočne chutná čokoládovo-orechová torta BEZ MÚKY s KEN Trufa a šľahačkou KEN Presto.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
125 g Tekutý vaječný bielok
50 g cukor kryštál
55 g Tek.vaječný žĺtok
2 g sóda bikarbóna
20 g kakao cukrárske
50 g mleté orechy/sekané na drobno
Náplň 1:
300 g KEN Trufa
Náplň 2:
200 g KEN Presto
Dozdobenie:
25 g kakao cukrárske

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom,orechmi a sódou bikarbónou.

    Pripravenú zmes rozotrieme do tortového ráfku o priemere 24cm.

    Pečieme pri 180°C cca 15 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Na upečený korpus natrieme najskôr vyšľahanú Ken Trufa a na ňu Ken Presto. Necháme stuhnúť a po stuhnutí posypeme povrch torty kakaom cez šablónu.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti. (napr. 12 ks á 60 g)

Čokoládová torta BEZ MÚKY