Receptúry
Baranček s Bábovkovou zmesou Fantázia

Bábovková zmes Fantázia je ideálna zmes práve pre veľkonočné výrobky ako sú bábovky, barančeky, zajačiky, pečenie v srnčom chrbáte - chlebíčky s kandizovaným ovocím alebo čokoládovou dekoráciou/marcipánom a pod. Zmes sa pekne upečie vo formách, je netrúsivá, dobre sa vyberá z foriem po upečení a je chuťovo výborne vyvážená.

Cesto:

370 g   Bábovková zmes Fantázia
170 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
75 g   rastlinný olej
90 g   voda
  Pre barančeka á 650 g.
  kandizované ovocie podľa chuti

Technologický postup

Suroviny okrem oleja šľaháme v kotlíku pri najvyššej rýchlosti po dobu cca 5 minút.
Na konci šľahania cca 1 minútu pred koncom pridáme olej.


Následne dávkujeme do foriem na bábovky, srnčí chrbát alebo foriem v tvare zajaca a barančeka.
Navážka je podľa veľkosti formy.


Pečieme pri 175 - 170 ºC 55 - 60 minút, v závislosti od navážky a typu pece.
Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom alebo Dekor cukrom (nerozpustným posypom).
Navážky: malá bábovka 400g po upečení 370g.

Baranček s Bábovkovou zmesou Fantázia