Receptúry
Banánové rezy

Chutné banánové rezy z Cesta čokoládového, s náplňou Presta ochutenou banánovou ochucovacou pastou Wigo Compound a na reze s viditeľnými kúskami bufleriek zo zmesi Bufler komplet.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
600 g Cesto čokoládové
400 g Tek.vaj. melanž/vajcia
260 g rastlinný olej
Cesto 2:
250 g Bufler komplet (na piškótky)
110 g voda
Náplň 1:
350 g Pudingová náplň vanilková
50 g Compound Wigo banán - ochucovacia pasta
120 g Zela delikates/maslo
Náplň 2:
300 g voda
50 g cukor kryštál
50 g Compound Wigo Banán
Náplň 3:
200 g Marhuľový džem
Poleva:
250 g Zela cukrárska poleva tmavá
50 g Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

    Všetky suroviny na pláty miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozdelíme na 2 časti a rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 60x20 cm (30x40cm).

    Pečieme pri 170-180°cca 10-15 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Necháme vychladiť. Bufler komplet šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Po vyšľahaní pomocou drezírovacieho vrecka striekame na plechy s pečným papierom menšie piškóty.

    Zela Delikates vyšľaháme s pudingovou náplňou na hladký krém a ochutím Compoud Wigo banán.

    Na rozvar zvaríme vodu s cukrom a ochutíme banánovým Compoudom.

    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme čokoládový plát, natrieme tenkou vrstvou džemu a polovicou krému. Do vychladeného rozvaru máčame piškóty a ukladáme ich tak aby takmer stáli.Takto pokryjeme celú plochu zákusku. Priložíme druhým plátom ktorý sme taktiež natreli marhuľovým džemom a druhou polovicou krému.

    Zaťažíme a necháme odležať.

    Po odležaní polejeme povrch výrobku čokoládovou polevou.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.