Tiramisu cheesecake
Netradičné prevedenie tiramisu zákusku v podobe cheesecaku určite osloví mnohých vašich zákazníkov a milovníkov klasickej verzie. Cheesecake pritom nie je presladený, ale chuťovo vyvážený. Bohato posypaný kakaom a luxusne dozdobený čokoládovými hoblinami určite zaujme aj ako cheesecake torta na oslavy.
https://www.zeelandia.sk/receptury/cheesecake-receptury/tiramisu-cheesecake
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Netradičné prevedenie tiramisu zákusku v podobe cheesecaku určite osloví mnohých vašich zákazníkov a milovníkov klasickej verzie. Cheesecake pritom nie je presladený, ale chuťovo vyvážený. Bohato posypaný kakaom a luxusne dozdobený čokoládovými hoblinami určite zaujme aj ako cheesecake torta na oslavy.
Hmota:
250 g
|
|
Cesto Čokoládové |
65 g
|
|
Zela Delikates |
50 g
|
|
Tekutá vaječná melanž |
Náplň 1:
600 g
|
|
Jogurtová plnka |
150 g
|
|
Tvarohová náplň Štandard A |
400 g
|
|
Tekutá vaječná melanž |
45 g
|
|
rastlinný olej |
Náplň 2:
120 g
|
|
Bufler Komplet |
55 g
|
|
Voda |
30 g
|
|
Compound Írska káva |
200 g
|
|
voda |
Dozdobenie:
200 g
|
|
Ken Presto |
20 g
|
|
kakaový prášok |
150 g
|
|
Arabesque Noir 58% (hobliny) |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame v mixéri s lopatkou. Vyložíme ním spodok tortovej obruče vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Z Bufler komplet a vody vyšľaháme hmotu, ktorú striekame pomocou drezírovacieho vrecka na papier na pečenie do tvaru piškót. Piškóty pečieme pri teplote 190°C približne 7 minút. Na varnej platni necháme prevrieť Compound Írska káva s vodou. V mixéri si zmiešame spolu všetky suroviny na náplň č.1. Túto náplň nanášame striedavo s piškótami namáčanými v kávovom rozvare na čokoládový korpus. Celý cheesecake vložíme späť do pece a pečieme pri teplote 190°C 10 minút, 170°C 10 minút, 150°C 40-50 minút v závislosti od typu pece. Cheesecake má byť v strede ešte jemne trasľavý, keď ho vyberáme z pece. Necháme ho do druhého dňa úplne vychladnúť. Na druhý deň na povrch nanesieme vyšľahané Ken Presto a posypeme kakaovým práškom.

Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (2000 g)