Receptúry Receptúry

Tiramisu cheesecake

Netradičné prevedenie tiramisu zákusku v podobe cheesecaku určite osloví mnohých vašich zákazníkov a milovníkov klasickej verzie. Cheesecake pritom nie je presladený, ale chuťovo vyvážený. Bohato posypaný kakaom a luxusne dozdobený čokoládovými hoblinami určite zaujme aj ako cheesecake torta na oslavy.

Hmota:

250 g   Cesto Čokoládové
65 g   Zela Delikates
50 g   Tekutá vaječná melanž

Náplň 1:

600 g   Jogurtová plnka
150 g   Tvarohová náplň Štandard A
400 g   Tekutá vaječná melanž
45 g   rastlinný olej

Náplň 2:

120 g   Bufler Komplet
55 g   Voda
30 g   Compound Írska káva
200 g   voda

Dozdobenie:

200 g   Ken Presto
20 g   kakaový prášok
150 g   Arabesque Noir 58% (hobliny)

Technologický postup

Všetky suroviny na cesto miešame v mixéri s lopatkou. Vyložíme ním spodok tortovej obruče vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Z Bufler komplet a vody vyšľaháme hmotu, ktorú striekame pomocou drezírovacieho vrecka na papier na pečenie do tvaru piškót. Piškóty pečieme pri teplote 190°C približne 7 minút. Na varnej platni necháme prevrieť Compound Írska káva s vodou. V mixéri si zmiešame spolu všetky suroviny na náplň č.1. Túto náplň nanášame striedavo s piškótami namáčanými v kávovom rozvare na čokoládový korpus. Celý cheesecake vložíme späť do pece a pečieme pri teplote 190°C 10 minút, 170°C 10 minút, 150°C 40-50 minút v závislosti od typu pece. Cheesecake má byť v strede ešte jemne trasľavý, keď ho vyberáme z pece. Necháme ho do druhého dňa úplne vychladnúť. Na druhý deň na povrch nanesieme vyšľahané Ken Presto a posypeme kakaovým práškom.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (2000 g)

Tiramisu cheesecake