Mrkvový cheesecake
Mrkvový cheesecake
Mrkvový cheesecake nesmie chýbať v žiadnej kolekcii najpredávanejších typov týchto skvelých zákuskov. Mrkva je chuťovo a vzhľadovo skvele skombinovaná s treným špaldovým cestom s orechmi. Prekvapí Vás jedinečná chuť jogurtovej náplne použitej v kombinácii s tvarohovou náplňou ako základ tejto verzie cheesecaku. Jemne kyslastá chuť jogurtu určite osloví ne-milovníkov tradičnej tvarohovej chuti.
Hmota:
| 500 g | Cesto špaldové s orechmi | |
| 130 g | Zela Delikates | |
| 100 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 100 g | strúhaná mrkva |
Náplň:
| 150 g | Tvarohová náplň Štandard A | |
| 900 g | Jogurtová náplň | |
| 225 g | Ken Lactea | |
| 20 g | Saftia | |
| 20 g | Zeesan Neutral |
Dozdobenie:
| 50 g | strúhaná mrkva, jedlé kvety |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou.
Cesto rovnomerne rozložíme do tortovej obruče vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 170°C približne 25 minút v závislosti od typu pece.
Korpus po vychladení rozrežeme na dve rovnaké časti. Spodok necháme v tortovej forme, naň nanesieme cheesecake náplň, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín na náplň a zahladíme.
Po stuhnutí povrch posypeme odrobinkami z druhej polovice korpusu. Dozdobíme strúhanou mrkvou a sušenými jedlými kvetmi.

Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1950 g)
