Receptúry Receptúry

Makový cheesecake s višňami

Spojenie tradície a sviežej chuti Tento cheesecake určite zachutí ako mladým, tak aj starším generáciám. S láskou upečený, s bohatým obsahom jogurtovej, tvarohovej náplne a kvalitného maku, kontrastne dozdobený s bielou čokoládovou polevou a v kombinácii s jemne kyslastými višňami - ten pravý pôžitok! So základom z trenej špaldovej hmoty s orechmi pre ešte lepšiu chuť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 250 g Cesto špaldové s orechmi
65 g Zela Delikates
50 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1: 600 g Jogurtová plnka
350 g Tekutá vaječná melanž
30 g rastlinný olej
40 g Fruitful Citrónový krém
130 g Zela maková náplň 40
100 g Tvarohová náplň Štandard A
Dozdobenie: 100 g Scaldis White
70 g Ken Presto
200 g Fruitful Višňa

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou. Cesto roztlačíme na dno tortovej
obruče podloženej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Všetky suroviny na náplň zmiešame v mixéri
s lopatkou a náplň vylejeme do tortovej formy s predpečeným čokoládovým spodkom.
Cheesecake vložíme do pece a pečieme ďalej pri teplote: 190°C - 10 minút, 170°C - 10 minút,
150°C - 20-30 minút v závislosti od typu pece.
Cheesecake má byť ešte v strede po upečení jemne trasľavý. Necháme ho vychladiť
do druhého dňa, aby stuhol. Scaldis White si roztopíme s Ken Prestom v mikrovlnke,
a touto polevou polejeme povrch cheesecaku. Po zatuhnutí polevy ozdobne dookola
poukladáme Fruitful Višňa a posypeme celým makom.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1800 g)

Makový cheesecake s višňami