![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake
Skutočne čokoládovo čokoládový Asi jeden z najžiadanejších cheesecakov je práve čokoládový. Ideálny ku káve v kaviarni, pričom zanechá jemnú zamatovú čokoládovú chuť, uvoľní od stresu a zlepší hneď náladu. S pravou tmavou belgickou čokoládou z našej ponuky ako v tvarohovej náplni, tak aj v podobe polevy. Bohato dozdobený čokoládovými dekoráciami určite zmizne ako prvý z pultu.
Hmota:
250 g | Cesto Čokoládové | |
65 g | Zela Delikates | |
50 g | Tekutá vaječná melanž |
Náplň 1:
500 g | Tvarohová náplň Štandard A | |
250 g | Ken Lactea | |
100 g | Zeesan Neutral | |
100 g | Arabesque Noir 58% |
Dozdobenie:
75 g | Ken Trufa | |
85 g | Arabesque Noir 58% |
Technologický postup
Cesto čokoládové, Zelu Delikates a vaječnú melanž spracujeme v kompaktné cesto, ktoré rozprestrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Spodok cheesecaku si predpečieme v peci pri 180°C približne 12 minút, dozlatista. Vyberieme z pece a spodok necháme vychladiť.
Ken Lactea zmiešame v mixéri spolu s tvarohovou plnkou a Zeesanom Neutral. Prilejeme roztopenú Arabesque Noir 58% čokoládu a premiešame.
Tvarohovú náplň nanesieme na upečený čokoládový spodok a zarovnáme. Necháme stuhnúť v chladničke.
Po stuhnutí natrieme na povrch roztopenú Arabesque Noir, ktorú sme si zohriali spolu s Ken Trufou. Dozdobíme čokoládovými ozdôbkami a omrvinkami nadrobenými z tortového čokoládového korpusu.
Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1490 g)
![Čokoládový cheesecake](https://www.zeelandia.sk/receptury/cheesecake-receptury/cokoladovy-cheesecake/@@images/image-400-95f59e14839ccb86c4e9d60f489da796.jpeg)