Citrónový Lemon curd cheesecake
Citrónový Lemon curd cheesecake
Nepečený citrónový cheesecake, krásny na reze s jedinečným Fruitful citrónovým krémom (Lemon curd). Dozdobený kvalitnou vyšľahanou rastlinnou smotanou pre netradičné prevedenie povrchu cheesecaku. Pri základe korpusu sme stavili na obľúbený špaldový korpus s orechmi a cheesecaku dodá jedinečnosť aj skvelá obruba z toho istého špaldového cesta.
Hmota:
| 500 g | Cesto špaldové s orechmi | |
| 130 g | Zela Delikates | |
| 100 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 50 g | Zela Delikates |
Náplň 1:
| 250 g | Tvarohová náplň Štandard A | |
| 125 g | Ken Lactea | |
| 75 g | Zeesan Neutral |
Náplň 2:
| 400 g | Fruitful Citrónový krém | |
| 40 g | Saftia |
Dozdobenie:
| 200 g | Ken Presto |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus zmiešame v mixéri lopatkou. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každou si vyložíme spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút v závislosti od typu pece. Jeden korpus si po vychladení rozdrvíme a zmiešame s roztopenou Zela Delikates.Túto špaldovú zmes pritláčame na boky tortovej formy vystlanej cukrárskym predeľovacím prúžkom. Necháme stuhnúť v chladničke.
Všetky suroviny na náplň č.1 miešame spolu v mixéri. Nanesieme na spodok korpusu. Fruitful Citrónový krém si zmiešame so Saftiou až nám zmes stuhne. Citrónový krém natierame na tvarohovú vrstvu. Necháme v chladničke zatuhnúť. Nakoniec si v šľahači vyšľaháme Ken Presto a pomocou drezírovacieho vrecka striekame ozdobne na povrch cheesecaku. Môžeme dozdobiť strúhanou kôrou z citróna a ľubovoľnými dekoráciami.

Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1900 g).
