Citrónový Lemon curd cheesecakeNepečený citrónový cheesecake, krásny na reze s jedinečným Fruitful citrónovým krémom (Lemon curd). Dozdobený kvalitnou vyšľahanou rastlinnou smotanou pre netradičné prevedenie povrchu cheesecaku. Pri základe korpusu sme stavili na obľúbený špaldový korpus s orechmi a cheesecaku dodá jedinečnosť aj skvelá obruba z toho istého špaldového cesta.https://www.zeelandia.sk/receptury/cheesecake-receptury/citronovy-lemon-curd-cheesecakehttps://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Nepečený citrónový cheesecake, krásny na reze s jedinečným Fruitful citrónovým krémom (Lemon curd). Dozdobený kvalitnou vyšľahanou rastlinnou smotanou pre netradičné prevedenie povrchu cheesecaku. Pri základe korpusu sme stavili na obľúbený špaldový korpus s orechmi a cheesecaku dodá jedinečnosť aj skvelá obruba z toho istého špaldového cesta.
Hmota:
500 g
Cesto špaldové s orechmi
130 g
Zela Delikates
100 g
Tekutá vaječná melanž
50 g
Zela Delikates
Náplň 1:
250 g
Tvarohová náplň Štandard A
125 g
Ken Lactea
75 g
Zeesan Neutral
Náplň 2:
400 g
Fruitful Citrónový krém
40 g
Saftia
Dozdobenie:
200 g
Ken Presto
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus zmiešame v mixéri lopatkou. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každou si vyložíme spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút v závislosti od typu pece. Jeden korpus si po vychladení rozdrvíme a zmiešame s roztopenou Zela Delikates.Túto špaldovú zmes pritláčame na boky tortovej formy vystlanej cukrárskym predeľovacím prúžkom. Necháme stuhnúť v chladničke. Všetky suroviny na náplň č.1 miešame spolu v mixéri. Nanesieme na spodok korpusu. Fruitful Citrónový krém si zmiešame so Saftiou až nám zmes stuhne. Citrónový krém natierame na tvarohovú vrstvu. Necháme v chladničke zatuhnúť. Nakoniec si v šľahači vyšľaháme Ken Presto a pomocou drezírovacieho vrecka striekame ozdobne na povrch cheesecaku. Môžeme dozdobiť strúhanou kôrou z citróna a ľubovoľnými dekoráciami.