Brusnicový cheesecake
Hľadáte inú a pritom výnimočnú chuť v cheesecaku? Tak neváhajte a siahnite po brusnicovej verzii v kombinácii s Cestom Čokoládovým. Na čokoládovom základe sa honosne nesie brusnicová ovocná vrstva, ktorá je jemne dozdobená tvarohovojogurtovou šľahačkovou náplňou. A keďže ružová je fakt trendom a nemusí ísť o ruby - vytvorili sme skvelú polevu zo Scaldis White (bieleho) v kombinácii s Brusnicami v géli.
https://www.zeelandia.sk/receptury/cheesecake-receptury/brusnicovy-cheesecake
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Hľadáte inú a pritom výnimočnú chuť v cheesecaku? Tak neváhajte a siahnite po brusnicovej verzii v kombinácii s Cestom Čokoládovým. Na čokoládovom základe sa honosne nesie brusnicová ovocná vrstva, ktorá je jemne dozdobená tvarohovojogurtovou šľahačkovou náplňou. A keďže ružová je fakt trendom a nemusí ísť o ruby - vytvorili sme skvelú polevu zo Scaldis White (bieleho) v kombinácii s Brusnicami v géli.
Hmota:
250 g
|
|
Cesto Čokoládové |
65 g
|
|
Zela Delikates |
50 g
|
|
Tekutá vaječná melanž |
Náplň 1:
250 g
|
|
Brusnice v géli |
1 g
|
|
Flavour Lemon |
5 g
|
|
agar-agar |
10 g
|
|
cukor kryštál |
210 g
|
|
voda |
Náplň 2:
75 g
|
|
Tvarohová plnka Štandard A |
450 g
|
|
Jogurtová náplň |
110 g
|
|
Ken Lactea |
10 g
|
|
Saftia |
10 g
|
|
Zeesan Neutral |
Dozdobenie:
150 g
|
|
Scaldis White |
70 g
|
|
Brusnice v géli (prepasírované) |
30 g
|
|
Ken Presto |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame v mixéri, kým sa nespoja. Roztlačíme ho na dno tortovej
obruče vystlanej papierom na pečenie a nastriekanej s Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút v závislosti od typu pece.
Všetky suroviny na náplň č.1 si zohrievame spolu v hrnci na sporáku kým nám náplň
nezovrie. Necháme ju úplne vychladiť. Po vychladení natrieme na vychladený korpus a
počkáme kým náplň v chladničke úplne nestuhne. Zatiaľ si pripravíme náplň č.2 zmiešaním
všetkých surovín dokopy. Nanesieme ju na tú brusnicovú (po jej úplnom zatuhnutí) a
necháme zatuhnúť. Scaldis White si roztopíme spolu s prepasírovaným brusnicovým gélom
a Ken Prestom.
Touto polevou polejeme povrch cheesecaku a môžeme dozdobiť jedlými kvietkami.

Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1650 g)